Pâinea umplută cu mozzarella și cârnați este moale, pufoasă și extrem de gustoasă. După ce vei încerca această rețetă, nu vei mai dori să cumperi hot dog sau sandvișuri din magazin.
Ingrediente:
- 10 gr drojdie uscată, 1 lingură zahăr
- 200 ml lapte cald, 1 ou
- Sare, 100 ml ulei de floarea soarelui
- 400 gr făină de grâu, 200 gr cârnați afumați
- 150 gr mozzarella, busuioc
În plus:
- 1 gălbenuș de ou
- Brânză Cheddar rasă
Mod de preparare:
Taie cârnații în felii subțiri și prăjește-i ușor într-o tigaie. Pune drojdia, zahărul, laptele, uleiul și oul într-un bol și amestecă. Adaugă făina și sarea și frământă până obții un aluat moale, care nu se lipește de mâini.
Transferă aluatul pe blatul de lucru presărat cu făină și întinde-l într-o foaie subțire cu ajutorul unui sucitor. Presară deaupra cârnați, mozzarella și busuioc și rulează aluatul, începând din capătul mai scurt.
Punem pâinea umplută într-o tavă de copt, o acoperim cu un prosop curat și o lăsăm să se odihnească timp de aproximativ o oră. Ungem aluatul cu gălbenuș de ou bătut și presărăm deasupra brânză Cheddar rasă.
Coacem pâinea umplută timp de 30 de minute, în cuptorul preîncălzit la 200 de grade. După ce pâinea s-a copt, o scoatem din tavă și o lăsăm să se răcească. Tăiem pâinea în felii și o servim împreună cu cei dragi. Poftă bună și spor la gătit!
Odată ce vei încerca această rețetă, vei dori să o prepari mai des. Sunt convinsă că cei mici vor fi tare încântați să guste pâinea umplută cu cârnați și mozzarella.