Ingrediente necesare:
200 g bacon
100 g cașcaval ras
1 cățel usturoi
250 g paste capellini (sau spaghete)
400 g conservă de roșii în suc propriu
1 praf de zahăr
sare și piper (după gust)
oregano și busuioc (după gust)
ulei de măsline
Mod de preparare:
Punem pastele în apă sărată la fiert și amestecăm din când în când…
Tăiem usturoiul în bucățele mici, baconul în bucăți de aproximativ 2 cm.
Încingem o tigaie, o ungem cu ulei de măsline și prăjim bucățelele de bacon câteva minute, la foc mediu, având grijă să nu ardem bacon-ul. Amestecăm din când în când, apoi punem și bucățelele de usturoi, reducem focul, prăjim 1 minut, apoi adăugăm roșiile și le mărunțim cu o furculiță.
Condimentăm cu sare, piper zahăr, oregano și busuioc.
Amestecăm bine, aducem sosul la punctul de fierbere și adăugăm pastele fierte și scurse. Turnăm și puțină apă de la paste dacă sosul este prea gros. Amestecăm bine, presărăm cașcavalul ras peste paste și sos.
Oprim focul, acoperim cu capac și lăsăm deoparte timp de câteva minute, până se topește cașcavalul.
Poftă bună!