Aperitiv cu ardei copti și vinete – și fără oțet în rețetă! Gătiți două porții deodată pentru ca pot fi mancati cu carne, cu cartofi sau doar cu pâine, e pur si simplu o minune! Pregătirea în sine este simplă și fără probleme – ceea ce este și un plus!
Vom avea nevoie:
- ardei gras sau kapia (daca vreti) – 1 kg
- vinete – 500 g
- Usturoi – 4-5 catei
Marinada:
- Ulei de floarea soarelui – 80 ml
- Suc de o jumătate de lămâie
- Sare – dupa gust
- zahăr – 2 lingurițe
- seminte de schinduf – 0,5 linguriță
- Mărar uscat – 1 linguriță (sau puteți folosi oricare dintre condimentele dvs. preferate)
Rețetă de gătit pas cu pas:
Tăiați ardeiul dulce în jumătate, curățați și coaceți 40-45 de minute la 180 de grade. După cuptor, se pune într-o pungă, se lasă să „transpire” 15 minute și se curăță ardeiul. Vinetele se curata de coaja si se prajesc in ulei pe ambele parti pana se rumenesc. Puteti coace ardeiul si pe gratar, daca aveti sau daca locuiti la tara, pentru ca va fi si mai gustos de atat.
Pregătiți marinada. Pentru a face acest lucru, combinați uleiul, suc de lămâie, sare, zahăr, mărar uscat și semintele de schinduf. Se amestecă totul bine, astfel încât compozitia să devină omogenă.
Puneți vinetele prăjite, feliile de usturoi într-un recipient și turnați jumătate din marinadă. Apoi, puneți ardeiul dulce decojit, turnați marinata rămasă, amestecați ușor, acoperiți cu un capac și puneți la frigider. O poți încerca după 12 ore, dar va fi si mai gustoasă a doua zi.
Eu am folosit exact aceeasi reteta si am pus totul la borcane, dupa care am sterilizat. Foarte bun a iesit si se pastreaza excelent. Pofta buna!