Astăzi marinez ardeiul iute pentru iarnă, fac totul foarte simplu și rapid, iar rezultatul este întotdeauna excelent. Este această rețetă pe care o prefer de mulți ani, deoarece ardeii iute pregătiți în acest fel sunt crocanți și foarte gustoși!
Îi va cuceri pe iubitorii de ciorbe si nu numai, prin gustul lor și prin ușurința în preparare. Încearcă-i și vezi cat sunt de buni!
Ingrediente pentru un borcan de 500 ml:
- Ardei iute – cât va încăpea în borcan
- Oțet 6% – cât de mult va intra în borcan
- zahăr – 1 linguriță
- Sare – 1 linguriță
Preparare:
Eu folosesc diferiți ardei: roșu, verde sau galben, principalul lucru este sa fie proaspeți și denși. Spăl bine ardeiul, îl usuc și îl pun cât mai strâns în borcane curate și uscate.
Apoi pun sare in fiecare borcan, zahăr. În plus, dacă doriți, puteți adăuga ulei.
Turnam otet astfel incat sa acopere complet ardeii si inchid borcanele cu capace. Puteți agita borcanele, deși sarea și zahărul din borcane se vor dizolva de la sine în timp.
Gata, pun conservele de ardei spe depozitare la loc intunecat si dupa 2-3 saptamani te poti rasfata cu aceste minunatii!