Ingrediente necesare
Pentru aluat:
- 500 g făină
- 250 ml lapte
- 70 g unt
- 70 g zahăr
- 5 g drojdie presată
- sare
Pentru umplutură:
- 60 g stafide
- 80 g migdale
- 150 g gem
- 500 g mere
- 2-3 linguri suc de lămâie
Cum se prepară?
- Pregătim aluatul.
- Turnăm într-o oală laptele, adăugăm untul şi punem la foc mic.
- Adăugăm drojdia mărunţită, sarea şi zahărul.
- Amestecăm până se topesc ingredientele.
- Adăugăm făina în cantităţi mici amestecând bine.
- Aluatul trebuie să iasă moale şi nelipicios.
- Acoperim aluatul cu o folie alimentară şi îl lăsăm la crescut.
- Pregătim umplutura.
- Curăţăm merele şi le tăiem cubuleţe.
- Adăugăm 2 linguriţe de suc de lămâie.
- Adăugăm migdalele, stafidele şi gemul.
- Amestecăm bine.
- Aluatul este gata după ce și-a mărit volumul de 2 ori.
- Întindem aluatul într-un dreptunghi.
- Pe aluatul întins, repartizăm uniform umplutura.
- Împărţim aluatul în 4 fâşii egale.
- Formăm din prima fâşie o ruladă şi o punem în mijlocul formei de copt.
- Procedăm la fel cu restul ruladelor.
- Se coace la temperatura de 170 grade, timp de 50 minute.
- După 50 minute, tapetăm plăcinta cu gem şi o punem iarăşi în cuptor pentru 10 minute.
Poftă bună!
Articol nou scris de Maria: Supa de legume cu care am slăbit 10 kilograme – rețetă