Rosiile murate cu varza si morcovi sunt delicioase. Incearca aceasta reteta si convinge-te! Vei obtine cele mai gustoase muraturi pentru iarna.
Ingrediente necesare:
- 1 varza mai mare
- 2 morcovi mai mari
- 3 ardei kapia
- 1 capatana de usturoi
- 7-8 kg rosii
In plus:
- 200 gr zahar, 1 lingura sare grunjoasa
- 100 ml otet 10%
- 3 cuisoare, 3 boabe de piper
- Marar sau patrunjel (dupa gust)
Mod de preparare:
Dam varza si morcovii printr-o razatoare, apoi ii punem intr-un bol. Adaugam ardeii kapia taiati fasii mici si usturoiul tocat marunt. Amestecam bine.
Pregatim borcane mari de 3 litri (le spalam bine si le lasam sa se usuce). Pe fundul fiecarui borcan punem marar sau patrunjel (dupa gust), adaugam un strat de rosii (le punem fie intregi fie taiate in 4) apoi un strat de amestec de legume (varza, morcovi, ardei). Repetam procedura pana umplem tot borcanul.
Adaugam apoi in fiecare borcan 200 gr zahar, o lingura de sare grunjoasa, 100 ml otet, boabe de piper si cuisoare. Infiletam capacele bine si ne asiguram ca borcanele nu curg. Sterilizam borcanele.
Punem pe fundul unei oale o carpa de bucatarie. Punem borcanele cu rosii in oala si turnam apa cat sa acopere 3/4 din inaltimea borcanelor.
Dupa ce apa incepe sa fiarba mai lasam oala pe foc aproximativ 12 minute. Scoatem apoi borcanele din apa si le punem cu gura in jos pe un prosop de bucatarie.
Lasam borcanele cu rosii sa se raceasca, apoi le depozitam intr-un loc intunecos si rece (pivnita sau camara). Pofta buna si spor la gatit!
Impartaseste aceasta reteta cu prietenii tai pentru a se bucura si ei de gustul delicios al rosiilor murate.