Persoanele care iubesc sarmalele in frunze de vita de vie, vor dori sa incerce aceasta reteta. Mai jos, voi prezenta o reteta simpla si usoara, prin care frunzele de vita de vie pot fi pastrate la borcan, pentru iarna.
Ingrediente:
- 70 frunze vita de vie, 7 gr boabe de piper negru
- 700 ml apa,12 gr cuisoare
- 4 foi de dafin, 11 gr zahar
- 30 ml otet 9%, 7 gr sare grunjoasa
Mod de preparare:
Spalam bine frunzele de vita de vie si le impartim in pachete de cate 5 bucati. Punem pachetele de frunza de vita de vie, in pozitie verticala, in borcane sterile.
Punem intr-un vas adanc 700 ml apa, 7 gr boabe de piper negru, 12 gr cuisoare, 4 foi de dafin, 11 gr zahar, 7 gr sare si 30 ml otet. Fierbem marinada timp de 15 minute, la foc mic, apoi o turnam in borcanul cu frunze de vita.
Sigilam borcanul cu un capac steril, apoi il infasuram intr-un prosop gros sau intr-o patura care pastreaza caldura si-l lasam deoparte peste noapte. A doua zi, dupa ce s-a racit complet, il depozitam intr-un loc intunecat si rece, de preferat in pivnita sau in camara.
Frunzele de vita de vie pastrate la borcan si depozitate in conditii optime, pot fi folosite o perioada lunga de timp.
Incearca aceasta reteta simpla si rapida si pregateste-ti din timp borcanele cu frunza de vita pentru iarna. Astfel, te vei putea bucura de gustul sarmalelor si in sezonul rece. Pofta buna alaturi de cei dragi si spor la gatit!
Daca esti multumita de rezultat, impartaseste reteta si cu prietenii tai. Poate vor dori si ei sa o incerce.