publicitate

Pentru 1 tavă:

  • 350 g făină
  • 200 ml apă
  • 18 ml ulei de măsline
  • 14 g drojdie uscată
  • 7 g sare
  • 3,5 g zahăr
  • 250 g pulpă de roşii
  • 150 g mozzarella
  • ulei de măsline, sare, oregan
  • 150 grame piept de pui afumat
Pentru 2 tăvi:
  • 700 g făină
  • 400 ml apă
  • 35 ml ulei de măsline
  • 25 g drojdie proaspătă
  • 13 g sare
  • 7 g zahăr
  • 500 g pulpă de roşii
  • 300 g brânză mozzarella
  • ulei de măsline, sare, oregano
  • 200 grame pietp de pui afumat

Recomandări şi variante:

Se pot folosi diferite tipuri de făină pentru baza de pizza, de exemplu secară, hrişcă sau făină integrală: pentru cele mai bune rezultate, folosiţi două părţi făină simplă şi o parte făină la alegerea dv

publicitate

Adăugaţi garnitura pentru pizza pe care o doriţi, înainte de a o coace în cuptor

Dizolvaţi drojdia în apă caldă (aprox. 35°C) – Folosiţi cantitatea de apă indicată în ingrediente – Puneţi făina într-o grămăjoară pe planşetă, faceţi o adâncitură în mijloc şi adăugaţi sarea, zahărul şi, la sfârşit, uleiul.

Adăugaţi încet apa în făină şi începeţi să frământaţi, până când devine un aluat. Frământaţi bine până când obţineţi un aluat neted şi elastic. Puneţi aluatul într-un recipient mare, acoperiţi cu o cârpă umeadă şi lăsaţi-l să crească în cuptor, folosind funcţia “DoSPIRE ALUAT” timp de 45 de minute.

Între timp, adăugaţi uleiul, oregano şi sarea în sosul de roşii. Când aluatul a crescut, întindeţi-l ca să căptuşiţi cu el tava unsă cu ulei. Acoperiţi baza de pizza cu sosul de roşii şi cu mozzarella tăiată

 

publicitate