Folosind această rețetă simplă vei putea prepara o pizza gustoasă în doar câteva minute. Ai nevoie doar de câteva ingrediente, care probabil se găsesc deja în bucătăria ta. Rețeta este explicată pas cu pas în rândurile de mai jos.
Ingrediente pentru aluat:
- 100 ml apă, 50 ml ulei de măsline
- 1 linguriță sare, 1 linguriță zahăr
- 1 linguriță drojdie uscată
- 250 gr făină de grâu
Ingrediente pentru umplutură:
- Salam, mozzarella
- Roșii cherry, oregano
- 4 ouă de prepeliță fierte
- 1 gălbenuș de ou
Mod de preparare:
Punem într-un vas apa, drojdia uscată, zahărul, uleiul și amestecăm.Adăugăm treptat făina de grâu și sarea și amestecăm până când aluatul poate fi frământat cu mâna. Frământâm aluatul până devine neted și omogen, apoi îl acoperim cu un prosop curat și-l lăsăm la dospit până își dublează volumul.Transferăm aluatul pe blatul de lucru presărat cu făină, îl întindem într-un cerc și punem un capac mare în centrul lui. Tăiem aluatul după forma capacului. Aluatul rămas îl tăiem pe verticală în fâșii de 2 cm, pe care le împletim.Înțepăm aluatul în centru cu o furculiță și începem să punem ingredientele deasupra. Prima dată punem mozzarella, apoi feliile de salam, ouăle fierte, tăiate în jumătate, roșiile și oregano. Punem pizza într-o tavă tapetată cu hârtie de copt.Ungem marginile aluatului cu un gălbenuș de ou și coacem pizza în cuptorul preîncălzit la 200 de grade timp de 25 de minute.După ce pizza s-a copt suficient, o lăsăm să se răcească puțin, după care o tăiem în felii și servim cu sosul preferat. Poftă bună alături de cei dragi și spor la gătit!