Bucătăria Românească
No Result
View All Result
Bucătăria Românească
No Result
View All Result
Home Rețete Delicioase

Plăcinte pufoase și moi, cu chefir, cartofi și verdețuri: le vei face în fiecare săptămână

Plăcinte pufoase și moi, cu chefir, cartofi și verdețuri: le vei face în fiecare săptămână

Astăzi vreau să vă împărtășesc o rețetă pentru un aluat de succes pentru plăcinte cu chefir. Plăcintele sunt apetisante, moi, fragede și nu devin tari a doua zi, ci chiar se mentin proaspete si bune. Îmi plac rețetele simple și rapide, care sunt foarte gustoase. Va sfatuiesc sa gatiti aceasta reteta de placinte pentru ca nu veti regreta.

Ingrediente necesare pentru aluat:

  • Chefir – 250 ml.
  • Făină – 400 gr.
  • Ou – 1 buc.
  • Ulei de floarea soarelui – 20 ml.
  • Zahar – 1 lingura.
  • Sare – 1/2 linguriță.
  • Bicarbonat de sodiu – 1/2 linguriță.

Ingrediente pentru umplutura:

  • Cartofi – 5-6 buc.
  • Brânză de vaci proaspata – 2 buc.
  • Verdeturi – după gust
  • Unt – 30 gr.
  • Ceapa – 1 bucata sau o legatura de ceapa verde

Mod de preparare pas cu pas:

Turnați chefir într-un bol, adăugați sare, zahăr, bicarbonat de sodiu și un ou.

Se amestecă până se omogenizează și se lasă 2-3 minute pentru ca bicarbonatul să se stingă, apoi se adaugă ulei și se amestecă din nou.

Se adauga treptat faina cernuta, in portii mici si se framanta aluatul, mai intai intr-un castron, apoi cu mainile, pe masa.

Aluatul rezultat va fi elastic, moale, ușor de lucrat, ușor lipicios de mâini, dar nu prea lipicios.

Pune aluatul intr-un castron si acopera cu un capac sau folie alimentara.

Hai sa pregatim umplutura: fierbem cartofii in apa cu sare pana sunt gata si ii transformam in piure, adaugand putin unt.

Slănină de Praga – O rețetă grozavă, pe care orice gospodină ar trebui să o știe

Slănină de Praga – O rețetă grozavă, pe care orice gospodină ar trebui să o știe

Caltabos cu ficat

Rețetă de caltaboși cu carne de pui – la fel de buni ca cei de porc

Merluciu la cuptor

Merluciu la cuptor, cu legume – un pește foarte gustos și fraged

Turta cu cascaval si cartofi

Turte delicioase cu cartofi și cașcaval – foarte sățioase și bune

Aluat cu iaurt

Aluat pufos și moale, pe bază de iaurt – fără drojdie

Slănină moale și aromată, în crustă de boia de ardei și usturoi

Slănină moale și aromată, în crustă de boia de ardei și usturoi

Ceapa se toacă mărunt și se prăjește într-o tigaie bine incinsa, cu putin ulei, pana devine aurie – se prajeste la foc mic sa nu se arda. Daca vreti sa folositi ceapa verde atunci aceasta nu trebuie calita.

Pătrunjelul se toacă mărunt si se adauga branza. Daca vreti sa folositi cascaval in loc de branza de vaci, trebuie sa il dati pe razatoare.

Articol nou scris de Maria: Supa de legume cu care am slăbit 10 kilograme – rețetă

Adăugați brânză, ceapa prăjită și verdeața in piureul de cartofi încă fierbinte, amestecați totul bine si umplutura este gata.

Împărțiți aluatul în părți – au rezultat 10 părți cântărind 70 g, formăm o bila din fiecare parte.

Luăm o bila de aluat, o întindem cu sucitorul, punem umplutura și fixăm marginile, ca o plăcintă obișnuită.

Apoi punem placinta cu partea lipita jos si o intindem cu sucitorul pana se obtine o placinta subtire – se repeta procedura pentru toate placintele.

Se toarnă ulei în tigaie, se incinge bine si se prajesc placintele pana devin aurii si frumoase, pe ambele parti. Prajiti-le la foc mediu pentru a avea timp sa se gateasca si in interior si mai apoi scoateti-le pe un servetel de hartie pentru a se scurge surplusul de grasime.

Pofta buna!

Share742Pin167
  • Rețete de post
  • Rețete de prăjituri
  • Ciorbe și Supe
  • Sănătate și remedii
  • Sfaturi din bucătărie
  • Aperitive apetisante
  • Paste si Pizza
  • vezi toate rețetele

RECOMANDĂRI PENTRU TINE.

Chec DE POST cu Morcovi – Este un DELICIU Pufos și Foarte Aromat
Rețete de Post

Chec DE POST cu Morcovi – Este un DELICIU Pufos și Foarte Aromat

CIORBĂ de PERIȘOARE de POST – Este delicioasă. Trebuie să o încerci!
Ciorbe și Supe

CIORBĂ de PERIȘOARE de POST – Este delicioasă. Trebuie să o încerci!

Remediu pentru CURĂȚAREA ARTERELOR – Ai nevoie de ghimbir, lămâie și usturoi
Sănătate

Remediu pentru CURĂȚAREA ARTERELOR – Ai nevoie de ghimbir, lămâie și usturoi

SOMNIFER NATURAL –  Bea această BĂUTURĂ cu 1 oră ÎNAINTE de CULCARE și vei dormi mai bine
Sănătate

SOMNIFER NATURAL – Bea această BĂUTURĂ cu 1 oră ÎNAINTE de CULCARE și vei dormi mai bine

tiramisu reteta
Desert

Tiramisu – Prăjitură delicioasă, din pișcoturi. Iată cum o fac eu

bautura-detox
Sănătate

Băutura DETOX – Ne ajută să DETOXIFIEM ORGANISMUL și REDUCE greutatea corporală

Slănină de Praga – O rețetă grozavă, pe care orice gospodină ar trebui să o știe
Rețete Delicioase

Slănină de Praga – O rețetă grozavă, pe care orice gospodină ar trebui să o știe

MASAJ la PICIOARE – Te SCAPĂ de DURERILE de SPATE! Vezi cum se face și tot ce trebuie să știi
Sănătate

MASAJ la PICIOARE – Te SCAPĂ de DURERILE de SPATE! Vezi cum se face și tot ce trebuie să știi

Caltabos cu ficat
Rețete Delicioase

Rețetă de caltaboși cu carne de pui – la fel de buni ca cei de porc

Merluciu la cuptor
Rețete Delicioase

Merluciu la cuptor, cu legume – un pește foarte gustos și fraged

Ne place de:

  • SuntGospodină ❤️ Rețete Gustoase

Despre gatitul.ro

  • Despre magazin
  • Întrebări frecvente
  • Calitatea produselor
  • Carduri cadou / vouchere

Legături Utile

  • Termeni și condiții
  • Livrare și retur
  • Politica de confidențialitate
  • A N P C
  • Privacy Policy
  • Termeni și condiții
  • Politica Cookie
  • Contact

© 2023 gatitul.ro - Rețete culinare & Sfaturi pentru casă

No Result
View All Result
  • Home
    • Home – Layout 1
    • Home – Layout 2
    • Home – Layout 3
    • Home – Layout 4
    • Home – Layout 5
  • More
    • About
    • Contact Us

© 2023 gatitul.ro - Rețete culinare & Sfaturi pentru casă