publicitate

Ingrediente:

  • 8 aripi de pui
  • 50 ml ulei
  • 5 linguri vin rosu
  • 3 linguri miere
  • 3 linguri suc de rosii
  • piper, sare, boia iute

Pentru piure:

  • 5 cartofi mari
  • 100 ml lapte
  • 50 g unt
  • sare

Preparare:

  1. Intr-un castron, amesteci vinul cu mierea, sucul de rosii, uleiul, piper, boia si sare dupa gust. Speli aripile si le pui la macerat in amestec. Introduci castronul in frigider pentru cel putin 30 de minute.
  2. Intre timp, cureti cartofii, ii tai si ii fierbi, in apa usor sarata, cam 20-30 de minute( ii incerci inainte sa opresti focul). Scurgi cartofii fierti, ii zdrobesti si ii amesteci cu untul, laptele cald si sare dupa gust.
  3. Asezi aripile intr-o forma termorezistenta, le stropesti cu putina marinata si le coci la foc mijlociu pana se rumenesc. Le servesti calde, cu piureul de cartofi.
publicitate

Pofta buna!

publicitate