Ingrediente
- paste
- telemea
- ouă
- parmezan
- sare și piper după gust
Cum se prepară?
Pune la fiert pastele conform instrucțiunilor de pe pachet.
Între timp, rade telemeaua și parmezanul, separat. Bate ouăle într-un bol mic, asezonează cu sare și piper după gust. (Dacă vrei, poți să mai adaugi și alte condimente.) Combină cu telemeaua.
Când au fiert pastele, scurge-le de apă și combină-le cu ouăle bătute cu brânză, apoi pune-le într-o caserolă care nu lipește.
Presară parmezan ras deasupra și dă la cuptor preîncălzit 20 de minute.
Simplu și gustos! Poftă bună!
Vezi și… Paste cu sos de parmezan și usturoi
Ingrediente (pentru 4 porții)
- 230 g paste
- 240 ml lapte + 480 ml apă/supă de pui/de legume
- 50 g parmezan ras
- 1 lingură de ulei de măsline + 2 linguri de unt
- sare și piper după gust
- pătrunjel proaspăt tocat
Cum se prepară?
Încălzește uleiul într-o tigaie mare. Pune usturoiul tocat la călit, 1-2 minute, amestecând continuu. Toarnă peste apă / supă de pui /d e legume, laptele, untul și pastele (la alegere: spaghete, fettuccine etc.) și asezonează cu sare și piper.
Adu la fierbere și apoi redu focul, amestecând ocazional până când pastele se fac – circa 18-20 de minute. Adaugă parmezanul. Dacă amestecul e prea dens, mai poți pune un pic de lapte, până obții consistența dorită.
După ce presari niște pătrunjel deasupra, poți servi. Este important să fie mâncate calde, doar așa savoarea este maximă. Dacă mai vrei, mai poți pune extra parmezan ras, pe fiecare porție în parte.
Poftă bună!