Minciunele moi și pufoase – Rețetă din copilărie, imposibil să nu-ți placă
Ingrediente
200 gr unt
350 ml lapte
2 ouă
50 gr zahăr
sare
coaja și sucul de la o lămâie
esență de vanilie
făină cât cuprinde
1/2 linguriță de bicarbonat
zahăr pudră cu aromă de vanilie
ulei pentru prăjit
Mod de preparare
Minciunele, uscațele, rumene și frumușele, de servit cafeaua cu ele.
Se prepară rapid din ingrediente puține ți naturale, la îndemâna oricui.
Se freacă untul moale cu zahărul, se adaugă ouăle și puțină sare, coajă rasă de lămâie, vanilia și bicarbonatul stins în zeamă de lămâie și se încorporează făina, adăugând treptat și laptele.
Rezultă un aluat compact, care se întinde în foi subțiri de 0,5 cm, se decupează în dreptunghiuri lungi sau romburi, se crestează pe mijloc și se formează minciunelele, trecând de câte două ori, capetele aluatului prin crestătură.
Se lasă sa se odihnească 2-3 minute și se prăjesc în ulei încins, apoi se scot pe prosoape absorbante și se pudrează cu zahăr pudră, cu aromă de vanilie.
Se servesc atât calde cât și reci, alături de cafea, iaurt sau ceai.
Să vă fie de folos!