Rețetă simplă, din aluat foietaj – Ștrudel delicios cu brânză dulce și stafide – Pentru a pregăti această rețetă, aveți nevoie de următoarele ingrediente:
Ingrediente:
- 1 pachet aluat de foietaj
- 100 g stafide
- 400 g brânză dulce
- 350 g brânză sărată
- 2 ouă
- 5 linguri zahăr
Mod de preparare:
1. Amestecăm ambele tipuri de brânză cu ouăle și zahărul.
2. Acoperim masa de lucru cu făină, pe urmă întindem aluatul de foietaj. În funcție de preferințele personale și de dimensiunea tavii de copt, trebuie să tăiați aluatul într-un anumit număr de foi. Noi de exemplu am obținut 4 foi și 2 jumătăți.
3. Tapetăm foile de aluat cu compoziția obținută. Pe deasupra, repartizăm stafidele și formăm ruladele.
4. Așezăm ruladele în tava acoperită cu hârtie de copt. Le coacem până când se rumenesc frumos. La final, le decorăm cu zahăr pudră.
Poftă bună!