Daca vrei un desert rapid si foarte bun, clatitele sunt cea mai bună optiune pentru ca se prepara extrem de usor, poti sa le umpli cu ce doresti si sunt perfecte chiar si pentru musafiri.
Astazi o sa va prezint o reteta de clatite de post insa daca veti adauga un ou si veti inlocui apa cu lapte obisnuit atunci le puteti face de dulce. Eu am testat ambele retete si sincer nu am simtit nici o diferenta la gust sau la textura.
Ingrediente pentru 12-15 clatite:
- 500 ml de apa minerala sau lapte vegetal
- 35 gr de zahar, un praf de sare
- 50 ml de ulei
- 200 gr de faina alba
Pentru umplutura puteti folosi gemul sau dulceata preferata iar din aceasta cantitate puteti prepara intre 12-15 clatite, in functie de tigaia pe care o folositi.
Mod de preparare:
Cerneti faina si amestecati-o cu restul ingredientelor pana cand devine o compozitie omogena si suficient de lichida pentru a putea manevra usor compozitia atunci cand formezi clatita.
Eu nu adaug niciodata toata apa deodata, ci treptat pentru ca in functie de faina pe care o folosesti este posibil sa ai nevoie de mai multa apa sau mai putina.
Daca aveti o tigaie foarte buna, nici nu veti avea nevoie de ulei atunci cand le prajiti insa nu se intampla nimic rau daca veti adauga si putin ulei la prajit.
Umpleti clatitele dupa preferintele voastre si ale familiei si consumati-le cat sunt calde. Daca nu puneti zahar in compozitie si nu le doriti de post atunci le puteti umple cu pui, branza sarata, legume sau alte compozitii de acest tip.