publicitate

Am ales sa fac o prajitura cu blat de cacao si o crema de branza dulce (400 g) + smantana grasa (aprox. 170 g) + 3 linguri bune de miere, toate ingredientele mixate bine cu mixerul, desigur. A, am mai pus si o lingura de visinata la amestec. E un fel de cheesecake pana la urma.

Pentru blat am folosit:

  • 3 oua
  • 100 g zahar
  • 100 g faina
  • 50 g unt moale
  • 2 linguri de cacao
  • 1/2 ingurita de praf de copt

Am mixat bine de tot untul moale cu zaharul si galbenusurile (toate odata), separat am batut spuma albusurile. Apoi am omogenizat cele doua amestecuri si-am adaugat faina in ploaie, amestecata cu cacaua si praful de copt.

publicitate

Am dat la cuptor, tava unsa cu unt si tapetata cu faina, aprox. jumatate de ora, la 180 de grade.

Mi-a placut mult blatul obtinut, cred ca o sa fie blatul meu de baza pentru torturi de-acum incolo. E buretos, moale si absoarbe frumos lichidele cu care-i insiropat. Eu i-am dat si lui niste visinata, nu multa.

Si cam atata-i de lucru la prajitura asta, restul e doar joaca.

Adica intindem frumos si uniform crema de branza pe blat si deasupra, fructele superbele, pe care le pudram cu zahar vanilat. Daca vrem, facem si poze, daca nu, doar mancam.

publicitate