Desi nu sunt mare fan al mancarurilor italienesti, cateodata mai merge o pizza sau niste paste .
Astazi la meniu avem „pizza cu de toate” !
Ingrediente blat :
- Faina 250 gr.
- Apa 150 ml.
- Drojdie proaspata aproximativ 15 gr. (sau echivalentul in drojdie
- uscata)
- Ulei 30 ml
- Zahar jumatate de lingurita
- Sare un praf
Ingrediente sos si modul de preparare:
- Suc de rosii sau passata 50 ml. , un praf de sare, putin zahar, piper, oregano si un graunte de usturoi pisat sau un praf de usturoi granule si putina paprika dulce sau iute.
- Amestecati bine ingredientele si puneti sosul cateva minute la foc. Pana da in clocot si se ingroasa un pic. Sa fie numai bun de intins pe aluatul de pizza.
Ingredientele care transforma pizza, in pizza :
Articol nou scris de Maria: Supa de legume cu care am slăbit 10 kilograme – rețetă
- Sunca
- Ciuperci proaspete
- Salam uscat
- Ardei gras
- Ardei iute
- Masline
- Mozzarela sau cascaval 300 gr.
Modul de preparare :
- Pentru inceput vom prepara aluatul de pizza care va deveni blatul.
In apa calduta dizolvam zaharul, sarea si drojdia. Dupa dizolvare o punem intr-un vas incapator peste faina si o framantam bine pana ce obtinem un aluat omogen. Adaugam uleiul si framantam aluatul pana ce se incorporeaza tot uleiul. - Acoperim aluatul si il punem la dospit intr-o zona calduroasa (aproximativ 30 grade) Il lasam sa dospeasca minim 30 minute si daca in acest timp si-a dublat volumul, aluatul este pregatit sa fie intins in tava. Daca aveti timp la dispozitie, lasati aluatul cateva ore la frigider.
- Intindeti blatul folosind un facalet (merdenea, sucitor sau chiar o sticla) si asezati-l in tava unsa cu o pensula sau cu un servetel inmuiat in ulei. Ungeti bine blatul cu sosul de pizza si adaugati ingredientele. La sfarsit acoperiti totul cu mozzarella rasa sau cascaval, presarati niste oregano si aruncati tava in cuptorul electric preincalzit la 300 grade C.
- Daca aveti cuptor pe gaze, coaceti pizza la foc puternic (la maxim).
Este gata cand cascavalul este gratinat. La 300 grade timpul de coacere este aproximativ 8-9 minute.
Serviti fierbinte, cu sau fara ketchup!