Eu îi spun „Prăjitura Regală” pentru că are un gust divin, ca la masa împărăteasă – Ți se topește în gură
Ingrediente:
- 250 grame faina
- jum. de de lingurita de praf de copt
- 1 galbenus
- 90-100 grame zahar pudra
- 2 linguri de smantana
- 2-3 linguri de cacao
- 130 grame unt
Pentru umplutura:
- 220 g de zahar
- 1,2 kg de branza de vaci
- 5 oua
- 350 ml de frisca
- 70-80 grame fulgi de nuca de cocos
- 30 g de amidon
Cum se prepară?
- Amesteca praful de copt cu faina, cacaua si zaharul pudra.
- Taie untul in cubulet, pune-l peste ingredientele uscate de mai inainte si omogenizeaza. Vei obtine un aluat sfaramicios.
- Bate bine galbenusul, apoi amesteca-l cu smantana si adauga-l peste aluatul. Framanta bine.
- Imparte aluatul in doua parti egale, acopera-le cu folie alimentara si baga-le in frigider pentru o ora.
Umplutura
Articol nou scris de Maria: Supa de legume cu care am slăbit 10 kilograme – rețetă
- Amesteca frisca cu branza de vaci.
- Pune apoi amidonul si ouale. Omogenizeaza cu un blender.
- Incorporeaza nuca de cocos. Amesteca de data aceasta cu o lingura.
„Asamblare”
- Da o parte din aluat pe razatoarea mare si presara firimiturile in tava tapetata cu hartie de copt.
- Preseaza-le usor cu fundul unei farfurii.
- Acopera cu umplutura pregatita anterior.
- Da si a doua bucata de aluat pe razatoare.
- Presara firimiturile peste branza intr-un strat cat mai uniform.
- Baga tava in cuptorul incins la 160 de grade Celsius, pentru aproximativ o ora.