Tortul Oreo este preferatul fiului meu. Iubește acest tort și mă roagă să-l pregătesc pentru fiecare eveniment important pe care îl sărbătorim în familie. Îți recomand să-l încerci și tu pentru că este destul de ușor de preparat.
Ingrediente:
- 28 biscuiți Oreo (aproximativ 300 gr)
- 80 gr unt, 200 gr cremă de brânză
- 80 gr zahăr pudră, 1 plic zahăr vanilat
- 500 ml smântână dulce pentru frișcă
Ingrediente pentru decor:
- 450 ml smântână dulce pentru frișcă
- 150 gr ciocolată
- Câțiva biscuiți Oreo pentru decor
Mod de preparare:
Măcinăm 14 biscuiți oreo, adăugăm untul topit și amestecăm.Punem amestecul obținut într-o tavă rotundă (eu am folosit una cu diametru de 22 cm). Apăsăm ușor cu degetele și punem tava la frigider.
Batem 500 ml smântână dulce până obținem o frișcă fermă. Separat, într-un alt castron, amestecăm cu un mixer crema de brânză cu zahărul pudră și zahărul vanilat. Adăugăm frișca și amestecăm pentru a combina ingredientele.
Zdrobim încă 14 biscuiți Oreo cu mâna și-i adăugăm în cremă.
Amestecăm bine și întindem crema obținută peste blatul de biscuiți din tavă. Punem din nou tava la frigider pentru a se întări crema.
După ce tortul s-a întărit, îl scoatem din tavă, folosind un cuțit. Batem 300 ml de smântână dulce până obținem o frișcă fermă. Acoperim tot tortul cu frișcă. Mai păstrăm puțină frișcă pentru decor.
Pentru a pregăti ganache-ul, rupem ciocolata în bucățele și o punem într-un castron. Încălzim 150 ml smântână dulce la foc mic, apoi o turnăm peste ciocolată și amestecăm până se topește complet. Lăsăm ganache-ul de ciocolată să se răcească puțin, astfel încât să poată fi turnat peste tort.
Decorăm tortul pe margine cu ganache de ciocolată. În cele din urmă adăugăm puțin ganache la frișcă și folosim amestecul obținut pentru a decora tortul. De asemenea, folosim și biscuiți Oreo pentru a decora tortul.Punem tortul la frigider peste noapte, iar a doua zi îl putem tăia și servi. Poftă bună și spor la gătit!