prajitura cabana
publicitate

Prajitura Cabana cu biscuiti, banane si branza de vaci are un aspect placut si este foarte delicioasa. Poate fi decorata cu orice: sos de ciocolata, frisca, bomboane decorative etc. Reteta este explicata in randurile de mai jos.

Ingrediente necesare:

  • 24 biscuiti simpli, 24 biscuiti cu cacao
  • 3 banane, 500 gr branza de vaci
  • 125 gr unt+ inca putin, 1 pliculet zahar vanilat
  • 6 linguri zahar pudra, 100 gr ciocolata
  •  bombonele decorative

Mod de preparare:

publicitate

Amestecam branza de vaci cu 125 gr de unt, zaharul pudra si zaharul vanilat. Vom obtine o crema neteda.

Punem biscuitii alternativ pe o folie de aluminiu, in 3 randuri. Daca nu avem biscuiti cu cacao, punem doar biscuiti simpli. Vom avea 3×8 biscuiti.

Jumatate din crema de branza de vaci este asezata peste stratul de biscuiti. Adaugam un nou strat de biscuiti peste crema (la fel, 3×8 biscuiti).

Crema ramasa se intinde peste acest strat de biscuiti. Decojim bananele si le asezam in mijlocul cremei. Bananele ar trebui sa fie mai subtiri, pentru ca prajitura sa fie mai usor de modelat.

Ridicam cele doua randuri de biscuti de pe margini, cu ajutorul foliei de aluminiu. Invelim prajitura in folie si o punem la frigider pentru cel putin 2 ore. Ar fi bine sa lasam prajitura la frigider peste noapte, pentru ca umplutura sa se solidifice, iar biscuitii sa se inmoaie suficient.

Rupem ciocolata in bucatele si o topim cu putin unt la bain-marie. O turnam peste prajitura. Eu am ales sa decorez prajitura cu bombonele decorative. Pofta buna alaturi de cei dragi si spor la gatit!

publicitate