O bunătate gata în 30 minute – Cartofi Carbonara la cuptor – Rețeta pe care nu o mai schimbi – Pentru a pregăti această bunătate din cartofi, ai nevoie de următoarele ingrediente:
Ingrediente necesare:
- 1 kg cartofi
- 1 ceapă
- 100 g cașcaval
- 50 g bacon
- 1 lingură unt
- 150 g carne de curcan
- 300 ml smântână
- 1 ou
- pătrunjel
- sare, piper
Mod de preparare:
1. Pentru început, curățăm cartofii. Îi tăiem rondele și îi așezăm într-o oală cu apă clocotită. Îi fierbem, la foc mic, timp de 10 minute, pe urmă îi așezăm pe un platou.
2. Într-un bol separat, turnăm smântâna. Adăugăm oul și cașcavalul dat prin răzătoare. Amestecăm bine până la omogenizare.
3. Într-o tigaie încinsă cu ulei, adăugăm ceapa tăiată mărunt. Adăugăm carnea tăiată cubulețe și gătim la foc mic, timp de 5-10 minute.
4. Într-o tigaie separată, prăjim la foc mic baconul.
5. Într-o tavă de copt, așezăm un strat de cartofi. Pe deasupra, adăugăm amestecul de smântână. La final, adăugăm carnea prăjită și baconul. Coacem la temperatura de 180 de grade, timp de 15 minute.
Savurați cu poftă – Poftă bună!
Încearcă și… Cartofi-acordeon cu bacon și cașcaval
Gustos și sățios, de nerefuzat – Pentru a pregăti această rețetă gustoasă, aveți nevoie de următoarele ingrediente:
Ingrediente necesare:
- cartofi
- bacon
- cașcaval
- sare, piper
Mod de preparare:
1. Cu ajutorul unui cuțit, decojim cartofii.
Îi spălăm, pe urmă le facem câteva tăieturi mici la suprafață.
2. Condimentăm cu sare și piper. Adăugăm câte o felie de bacon în fiecare tăiatură.
Pentru a alterna ingredientele, puteți să adăugați o felie de bacon, pe urmă una de cașcaval.
La final, condimentăm bine după bunul plac.
3. Așezăm cartofii într-o tavă de copt. Pe deasupra, acoperim cu o folie de aluminiu și coacem la temperatura de 180 de grade, timp de 40 de minute.
Poftă bună!