Bucătăria Românească
No Result
View All Result
Bucătăria Românească
No Result
View All Result
Home Rețete Delicioase

Cornulețe moi și pufoase, din aluat pe bază de chefir: pur și simplu delicioase!

Cornuri cu zahar

Dacă vă plac produsele de patiserie cu unt, pufoase si moi, trebuie sa incercati neaparat aceasta reteta. Aceste cornuri sunt foarte moi si pot fi pregatite atat pentru musafiri cat si pentru a fi servite dimineata, cu o cana de ceai sau lapte caldut.

Eu le-am umplut cu zahar (cum facea bunica mea inainte) dar voi le puteti umple cu ciocolata sau cu orice tip de gem preferati.

Ingrediente:

  • apă caldă – 125 ml
  • chefir – 125 ml (temperatura camerei)
  • drojdie – 5 g (15 g drojdie proaspata)
  • zahăr – 2 linguri
  • sare – un praf
  • zahăr vanilat – 1 linguriță
  • unt – 100 g (topit si racit)
  • făină – 500 g (eu am folosit 480 g)

Pentru umplutură:

  • zahăr – 1 lingurita pentru fiecare cornulet

Ungeți partea de sus a cornurilor cu gălbenuș diluat cu 1 lingură de lapte.

Mod de preparare:

În primul rând, încălziți apa (125 ml). Ar trebui să fie puțin calda, pentru că vom lucra cu aluat ce contine drojdie. Se pune drojdia în apă caldă si se amestecă cu o spatulă.

Adăugați restul ingredientelor – zahăr, sare, zahar vanilat, untul topit, chefir, faina.

Articol nou scris de Maria: Supa de legume cu care am slăbit 10 kilograme – rețetă

Frământați aluatul si transferați-l într-un castron, acoperiți cu un capac și lăsați să crească într-un loc cald. Timpul până la care aluatul crește depinde de mulți factori, cum ar fi temperatura aerului din cameră, viabilitatea drojdiei și chiar starea ta de spirit. Practic, timpul variază de la 1 ora vara la 2,5 ore iarna. Aluatul trebuie să crească de 2,5 ori.

Clatite pentru mic dejun

Mic dejun gustos, gata în doar 10 minute – clătite sățioase cu cașcaval

Dulceata de mere

Dulceață de mere: preparată în casă, 100% naturală și foarte aromată

beneficii-telina

Țelina ajută la REGENERAREA FICATULUI – vezi cum se folosește

Turte de cartofi

Gogoși leneșe din cartofi: rapide, pufoase, gustoase. Minunate pentru micul dejun!

Chiftele de pui cu mozarella

Chiftele de pui umplute cu mozarella: gata în 25 de minute și foarte gustoase

Pere la borcan puse pe iarna

Așa conserv perfect perele întregi, pentru iarnă: le folosesc și pentru prăjituri

Împărțiți aluatul în 20 de părți. Rotiți fiecare parte într-o bila. Întindeți fiecare parte cu un sucitor într-un tort rotund plat. Este timpul să formezi cornuletul. Stropiți fiecare cornulet cu zahăr (1-1,5 lingurițe) și faceți o tăietură de la centru spre margine. Luați o margine și pliați varful pe cealaltă margine.

Așezați produsele pe o foaie, ungeți gălbenușul cu lapte diluat (1 gălbenuș + 1 lingură lapte) și lăsați să stea 20-30 de minute. Încinge cuptorul la o temperatură de 200 ° C și coace timp de 15 minute sau coace timp de 20-25 de minute la o temperatură de 180 °C.

Acoperiți cornurile coapte, cu un prosop curat și lăsați să se răcească 20 de minute. Presărați cornuletele cu zahăr pudră. Pofta buna!

Share274Pin63
  • Rețete de post
  • Rețete de prăjituri
  • Ciorbe și Supe
  • Sănătate și remedii
  • Sfaturi din bucătărie
  • Aperitive apetisante
  • Paste si Pizza
  • vezi toate rețetele

RECOMANDĂRI PENTRU TINE.

Placinte pufoase cu branza de vaci
Desert

Plăcinte pufoase și parfumate, umplute cu brânză de vaci

Salata de vinete cu fasole
Murături

Salată de vinete cu fasole: delicioasă ca aperitiv, salată sau chiar garnitură

Tort pufos Aripi de inger
Desert

Tort delicat „Aripi de înger”, cu banane: gustos, moale și pufos. Se termină instant!

Congelarea ciupercilor
Sfaturi

Cât timp poți păstra ciupercile în congelator ca să fie sănătoase?

Clatite pentru mic dejun
Rețete Delicioase

Mic dejun gustos, gata în doar 10 minute – clătite sățioase cu cașcaval

Dulceata de mere
Rețete Delicioase

Dulceață de mere: preparată în casă, 100% naturală și foarte aromată

Chec cu mere si stafide
Desert

Chec pufos cu mere și stafide – o rețetă ușoară și ieftină

Rulouri cu nutella
Desert

CovriNutella – rulouri pufoase cu umplutură cremoasă de ciocolată

Zacusca de viente cu usturoi
Murături

Zacuscă de vinete: în fiecare toamnă fac câte 30 de borcane. Foarte buna!

propolis
Sănătate

Propolisul denumit „Penicilina românească” – este un antibiotic natural folosit în medicină de mii de ani

Ne place de:

  • SuntGospodină ❤️ Rețete Gustoase

Despre gatitul.ro

  • Despre magazin
  • Întrebări frecvente
  • Calitatea produselor
  • Carduri cadou / vouchere

Legături Utile

  • Termeni și condiții
  • Livrare și retur
  • Politica de confidențialitate
  • A N P C
  • Privacy Policy
  • Termeni și condiții
  • Politica Cookie
  • Contact

© 2023 gatitul.ro - Rețete culinare & Sfaturi pentru casă

No Result
View All Result
  • Home
    • Home – Layout 1
    • Home – Layout 2
    • Home – Layout 3
    • Home – Layout 4
    • Home – Layout 5
  • More
    • About
    • Contact Us

© 2023 gatitul.ro - Rețete culinare & Sfaturi pentru casă