Dacă vă plac produsele de patiserie cu unt, pufoase si moi, trebuie sa incercati neaparat aceasta reteta. Aceste cornuri sunt foarte moi si pot fi pregatite atat pentru musafiri cat si pentru a fi servite dimineata, cu o cana de ceai sau lapte caldut.
Eu le-am umplut cu zahar (cum facea bunica mea inainte) dar voi le puteti umple cu ciocolata sau cu orice tip de gem preferati.
Ingrediente:
- apă caldă – 125 ml
- chefir – 125 ml (temperatura camerei)
- drojdie – 5 g (15 g drojdie proaspata)
- zahăr – 2 linguri
- sare – un praf
- zahăr vanilat – 1 linguriță
- unt – 100 g (topit si racit)
- făină – 500 g (eu am folosit 480 g)
Pentru umplutură:
- zahăr – 1 lingurita pentru fiecare cornulet
Ungeți partea de sus a cornurilor cu gălbenuș diluat cu 1 lingură de lapte.
Mod de preparare:
În primul rând, încălziți apa (125 ml). Ar trebui să fie puțin calda, pentru că vom lucra cu aluat ce contine drojdie. Se pune drojdia în apă caldă si se amestecă cu o spatulă.
Adăugați restul ingredientelor – zahăr, sare, zahar vanilat, untul topit, chefir, faina.
Frământați aluatul si transferați-l într-un castron, acoperiți cu un capac și lăsați să crească într-un loc cald. Timpul până la care aluatul crește depinde de mulți factori, cum ar fi temperatura aerului din cameră, viabilitatea drojdiei și chiar starea ta de spirit. Practic, timpul variază de la 1 ora vara la 2,5 ore iarna. Aluatul trebuie să crească de 2,5 ori.
Împărțiți aluatul în 20 de părți. Rotiți fiecare parte într-o bila. Întindeți fiecare parte cu un sucitor într-un tort rotund plat. Este timpul să formezi cornuletul. Stropiți fiecare cornulet cu zahăr (1-1,5 lingurițe) și faceți o tăietură de la centru spre margine. Luați o margine și pliați varful pe cealaltă margine.
Așezați produsele pe o foaie, ungeți gălbenușul cu lapte diluat (1 gălbenuș + 1 lingură lapte) și lăsați să stea 20-30 de minute. Încinge cuptorul la o temperatură de 200 ° C și coace timp de 15 minute sau coace timp de 20-25 de minute la o temperatură de 180 °C.
Acoperiți cornurile coapte, cu un prosop curat și lăsați să se răcească 20 de minute. Presărați cornuletele cu zahăr pudră. Pofta buna!