Această plăcintă este foarte ușor de preparat, trebuie doar să dai aluatul prin blender, să-l pui în tavă și să adaugi umplutura. Toată lumea va dori să guste plăcinta sărată. Ingredientele și modul de preparare sunt prezente în rândurile de mai jos.
Ingrediente pentru aluat:
- 4 ouă, 100 ml ulei de măsline
- 300 ml lapte, 250 gr făină de grâu
- 50 gr parmezan
- 14 gr praf de copt
Ingrediente pentru umplutură:
- Șuncă presată, mozzarella
- Cremă de brânză, 1 roșie
- 1 conservă de porumb, măsline
Mod de preparare:
Pune ouăle, laptele, uleiul de măsline, parmezanul ras într-un blender și amestecă timp de 2 minute.Adaugă treptat făina de grâu și praful de copt și amestecă.
Unge cu ulei o tavă dreptunghiulară și așază jumătate de aluat în ea. Peste aluat adaugă umplutura astfel: feliile de șuncă presată, mozzarella, crema de brânză, porumbul, măslinele și un nou strat de șuncă.Adaugă restul de aluat și întinde-l uniform peste feliile de șuncă. Presară mozzarella și aranjează feliile de roșii deasupra.
Coace plăcinta în cuptorul preîncâlzit la 200 de grade timp de 50 minute.
Durata de coacere poate varia de la un cuptor la altul, așa că ar fi bine să o verifici din când în când pentru a te asigura că nu se arde.După ce plăcinta s-a copt, scoate-o din cuptor, las-o să se răcească puțin, tai-o în felii și servește-o împreună cu cei dragi. Poftă bună și spor la gătit!
Dacă ți-a plăcut această rețetă, îți recomand să o împărtășești și cu celelalte prietene ale tale care iubesc să gătească. Sunt sigură că vor dori și ele să o încerce.