Cu aceasta reteta ma adresez in special iubitorilor de fructe si foetaj, in combinatie de dulce-acrisor. Post spune cu mana pe inima ca acesta este fix genul de prajitura care imi place cel mai mult.
Un alt motiv pentru care va recomand reteta, este ca e accesibila si bine venita pentru perioada postului, cand nu toti dintre noi ne putem rasfata cu creme fine de ou si lapte, gustul ei fiind la fel de complet ca si al celorlalte.
Ingrediente necesare:
- – 800 g aluat foetat congelat
- – 1 borcan compot de visine fara samburi 720ml
- – 50 g zahar
- – 10 g amidon
- – 100 g alune de padure sau fulgi de migdale
- – zahar pudra
Mod de preparare
Se scurge compotul de visine intr-o strecuratoare si se pastreaza sucul.
Se dizolva amidonul in cateva linguri de sirop de visine.
Se masoara apoi cca 120ml suc de visine, se adauga zaharul, se da in fiert, apoi se adauga amidonul dizolvat si se lasa sa dea cateva clocote ca sa se lege.
Se ia vasul de pe foc si se inglobeaza visinile. Se lasa sa se racoreasca.
Se incinge cuptorul la 200oC. Pe planseta cu faina se intinde cu sucitorul foaia care se taie in dreptunghiuri.
Compozitia de visine se repartizeaza pe foile de aluat si se ruleaza pe lung. Rulourile astfel obtinute se aseaza pe o tava tapetata cu hartie de copt.
Se ung cu pensula cu putina apa si se presara deasupra alunele taiate fulgi. Se coc la cuptorul pregatit vreme de 25 de minute.
Se scot apoi din cuptor si se lasa sa se raceasca pe un gratar de bucatarie. In cele din urma se presara peste strudele zahar pudra, daca doriti.