Sunt delicioase aceste chiftelute cu cartofi in sos de smantana.Se fac usor si repede pentru ca nu trebuie coapte separat chiftelele.
Sunt delicioase și se fac foarte rapid, nu trebuie coapte separat chiftelele – Totul se coace deodată, într-o singură tavă… Este și mai sănătos, pentru că am eliminat prăjeala…
Chifteluțele sunt crocante la exterior, moi și pufoase la interior… Cartofii rumeni sunt înveliți de un sos cremos și aromat de smântână…
Ingrediente necesare:
- 500 grame carne de porc
- 3-4 căței de usturoi
- 3-4 felii de pâine
- 1 ou
- sare, piper, cimbru
- 1 legătură de pătrunjel
- 8 cartofi mari
- 350 ml smântână
- un pic de Mozzarella (opțional)
Cum se prepară?
Vom folosi carne de porc un pic mai grasă, pentru a nu fi seci chiftelele…
Dacă nu este tocată, măcinăm carnea…
Adăugăm usturoiul tăiat mărut, pâinea înmuiată, oul, sarea, piperul, cimbrul și pătrunjelul tocat mărunt…
Amestecăm bine compoziția, până obținem o pastă omogenă… Din aceasta, formăm biluțe de mărime potrivită…
Curățăm cartofii de coajă și îi tăiem cubulețe egale…
Într-un vas termorezistent, uns în prealabil cu ulei, aranjăm cartofii, alternând cu chifteluțele…
Acoperim cu folie de aluminiu și dăm totul la cuptor… Coacem aproximativ 30-40 minute, până când se fac cartofii (până intră furculița ușor în ei)…
Amestecăm smântâna cu sare și piper – Dacă e prea groasă, mai adăugăm un pic de lapte – Eu am adăugat și puțină Mozzarella, dată pe răzătoare…
Scoatem vasul din cuptor și turnăm deasupra sosul de smântână…
Dăm din nou la cuptor până când scade sosul și până se rumenește frumos deasupra…
Se servesc calde, dar sunt foarte gustoase și reci… Să aveți poftă! Poftă mare!
Rețetă preluată cu acord de la dna. Margareta Cismasiu, de pe blogul personal.