Rețetă pas cu pas – Castraveți cu ceapă, mărar, usturoi și oțet – Salată de castraveți (pentru iarnă) – O bunătate!
Ingrediente necesare:
- 3 kg castraveți mici
- 250 g ceapă
- 100 g zahăr
- 100 g sare grunjoasă
- 150 ml oțet 9%
- 200-250 g usturoi
- 1 mână mărar
Mod de preparare:
Tăiem castraveții rondele subțiri de 1 cm și punem rondelele într-un vas mare. Adăugăm și ceapa tocată semiluni subțiri, usturoiul pisat, zahărul, sarea, oțetul, mărarul tocat mărunt și amestecăm foarte bine cu mâinile. Lăsăm salata deoparte, la loc răcoros, peste noapte. O amestecăm din când în când.
A doua zi, spălăm și sterilizăm borcanele și capacele: borcanele le putem pune la cuptorul cu microunde, cu un pic de apă în fiecare, pentru 3-4 minute. Capacele le sterilizăm separat, în apă clocotită.
Umplem borcanele fierbinți cu salata și le închidem ermetic imediat. Nu este necesar să sterilizăm borcanele umplute, le putem depozita imediat în cămară sau pivniță.