Această plăcintă cu brânză și mărar are un gust deosebit. Am primit rețeta în urmă cu câțiva ani de la cea mai bună prietenă a mea și de atunci o fac săptămânal. Îți recomand să o încerci și tu.
Ingrediente pentru aluat:
- 1 pahar lapte, 1/2 pahar apă
- 1 lingură ulei, 2 albușuri
- 2 linguri zahăr, 1 linguriță sare
- 5 căni făină de grâu, 1 lingură drojdie instant
- 1/2 legătură de mărar
Ingrediente pentru umplutură:
- 400 gr brânză de vaci
În plus:
- 2 gălbenușuri de ou
- 1 lingură ulei de floarea soarelui
Mod de preparare:
Punem laptele, apa, uleiul, albușurile, zahărul și sarea într-un castron și amestecăm.Adăugăm făina cernută și drojdia instant și frământăm aluatul. La final adăugăm mărarul și continuăm să frământăm până obținem un aluat moale, care nu se lipește de mâini.
Acoperim aluatul cu un prosop de bucătărie curat și-l lăsăm la dospit timp de aproximativ 30 de minute, într-un loc cald.După ce aluatul a crescut suficient, îl transferăm pe blatul de lucru și-l împărțim în 4 bucăți egale. Ne ungem ușor mâinile cu ulei și întindem fiecare bucată de aluat cu ajutorul unui sucitor.
Punem brânza de vaci pe fiecare bucată de aluat întinsă și începem să rulăm aluatul.Transferăm plăcintele astfel formate în tava tapetată cu hârtie de copt și le apăsăm ușor cu degetele. Le acoperim cu un prosop curat și le lăsăm deoparte timp de 10 minute.Batem gălbenușurile de ou, adăugăm uleiul și ungem aluatul cu acest amestec. Putem presăra deasupra susan și chimen. Coacem plăcintele cu brânză în cuptorul preîncălzit la 185 de grade până se rumenesc frumos. Poftă bună și spor la gătit!