Invata cum sa prepari cele mai pufoase gogosi insa fara sa folosesti lapte, unt sau oua. Gogosile de post sunt extrem de gustoase si chiar le puteti umple cu gem sau dulceata.
Ingrediente:
- 500 gr faina
- 50 ml ulei
- 4 linguri de zahar, 1 plic zahar vanilat, 25 gr drojdie
- 200 ml apa, esenta de vanilie, putina sare
- Zahar pudra si ulei pentru prajit
Pasi de urmat pentru prepararea gogosilor:
- Intr-un bol, punem drojdia ce o dizolvam in 3 linguri de apa calduta, o lingura de zahar si se amesteca si se lasa la crescut
- Faina se cerne si amesteca cu zaharul, zaharul vanilat si putina sare. Se adauga maiaua, apa calduta, uleiul si esenta de vanilie
- Se framanta bine si se lasa la crescut pana isi dubleaza volumul
- Pe suprafata de lucru se pune faina si se intinde aluatul – pentru formarea gogosilor avem nevoie de un pahar sau o cana cu care vom decupa aluatul
- Se lasa la crescut 10 – 15 minute si se prajesc in uleiul fierbinte
Se servesc caldute, pudrate cu zahar! Le puteti umple cu gem. Pofta buna!
Articol nou scris de Maria: Supa de legume cu care am slăbit 10 kilograme – rețetă