Cum se prepară?
- 250 g smântână
- 300 g zahăr
- 150 g făină
- 1/2 linguriţă bicarbonat de sodiu
- 3 ouă
Pentru cremă:
- 400 g smântână
- 200 g zahăr
Mod de prepare:
- Spargem 3 ouă într-un bol adânc.
- Adăugăm 200 g zahăr, amestecăm cu mixerul la viteza maximă, 1-2 minute, până se topeşte zahărul.
- Adăugăm 250 g smântână, jumătate de linguriţă bicarbonat de sodiu, vanilie şi amestecăm bine.
- Adăugăm 250 g de făină amestecăm, aluatul este gata.
- Acoperim o formă cu hârtie de copt.
- Turnăm aluatul în forma de copt.
- Coacem în cuptorul preîncălzit la 200 grade, timp de 40 minute.
- Verificăm cu o scobitoare dacă este pregătit.
- Când e pregătit,tăiem partea de sus şi împărţim blatul în 3 părţi egale şi le lăsăm să se răcească.
Pregătim crema.
- În smântămă adăugăm 200 g zahăr şi amestecăm.
- Tapetăm foile de tort cu smântână pe amebele părţi, pe urmă le aranjăm una peste alta.
- Tapetăm marginile şi partea de sus a tortului cu cremă.
- Pe deasupra, decorăm cu alune prăjit.
Să aveți poftă!
Articol nou scris de Maria: Supa de legume cu care am slăbit 10 kilograme – rețetă