Acasă Desert Tort rapid Smântânel – Un Tort pe Fugă

Tort rapid Smântânel – Un Tort pe Fugă

0
Tort rapid Smântânel – Un Tort pe Fugă

Cum se prepară?

  • 250 g smântână
  • 300 g zahăr
  • 150 g făină
  • 1/2 linguriţă bicarbonat de sodiu
  • 3 ouă

Pentru cremă:

  • 400 g smântână
  • 200 g zahăr

Mod de prepare:

  1. Spargem 3 ouă într-un bol adânc.
  2. Adăugăm 200 g zahăr, amestecăm cu mixerul la viteza maximă, 1-2 minute, până se topeşte zahărul.
  3. Adăugăm 250 g smântână, jumătate de linguriţă bicarbonat de sodiu, vanilie şi amestecăm bine.
  4. Adăugăm 250 g de făină amestecăm, aluatul este gata.
  5. Acoperim o formă cu hârtie de copt.
  6. Turnăm aluatul în forma de copt.
  7. Coacem în cuptorul preîncălzit la 200 grade, timp de 40 minute.
  8. Verificăm cu o scobitoare dacă este pregătit.
  9. Când e pregătit,tăiem partea de sus şi împărţim blatul în 3 părţi egale şi le lăsăm să se răcească.

Pregătim crema.

  1. În smântămă adăugăm 200 g zahăr şi amestecăm.
  2. Tapetăm foile de tort cu smântână pe amebele părţi, pe urmă le aranjăm una peste alta.
  3. Tapetăm marginile şi partea de sus a tortului cu cremă.
  4. Pe deasupra, decorăm cu alune prăjit.

Să aveți poftă!