
Ingrediente:
- 400 g brânză de vaci
- 200 g iaurt
- 150 g zahăr
- 25 g gelatină
- 75 ml apă
- 200 g biscuiți cu cacao
- ciocolată neagră pentru decor
Mod de preparare:
- Pentru început, amestecăm gelatina cu apă rece. O lăsăm timp de 15 minute la înmuiat. Într-un bol separat, amestecăm brânza de vaci cu iaurt și zahăr.
- Topim gelatina pe baie de aburi, pe urmă o adăugăm în compoziția de brânza de vaci. Amestecăm foarte bine până la omogenizare.
- Într-o tavă, acoperită cu hârtie de copt, adăugăm un strat de cremă, iar pe deasupra un strat de biscuiți. Procedăm la fel până terminam toate ingredientele.
- Se pune prăjitura la frigider timp de 2-3 ore, înainte de servire.
Poftă bună!
REȚETĂ SURPRIZĂ
Ingrediente:
- 400 ml apă
- 400 g zahăr
- 5 linguri ulei
- 750 g făină
- 1 praf de copt
- 5 linguri cacao
- sare
- miez de nucă
- 3-4 linguri gem de vișine
Mod de preparare:
- Pentru început, amestecăm apa cu zahărul. Adăugăm uleiul iar la final făina amestecată cu praful de copt, pudra de cacao și sarea. Amestecăm foarte bine până la omogenizare.
- Turnăm aluatul obținut, într-o tavă acoperită cu hârtie de copt.
- Coacem în cuptorul preîncălzit la temperatura de 180 de grade Celsius, timp de 30-35 de minute.
- Decorăm cu zahăr pudră.
Poftă bună!