Ce gustoase sunt merele în aluat! Îmi plac atât de mult, încât le prepar în fiecare săptămână. Dacă nu le-ai încercat până acum, nu mai pierde timpul. Rețeta este explicată pas cu pas în rândurile de mai jos.
Ingrediente pentru aluat:
- 175 ml lapte,50 gr unt
- 1 gălbenuș de ou, 70 gr făină
- Un praf de sare, 1 plic zahăr vanilat
- 1 plic praf de copt, 1 albuș
- 2 mere
În plus:
- Zahăr pudră și scorțișoară
Mod de preparare:
Topim untul la foc mic și-l lăsăm să se răcească. Adăugăm apoi laptele, gălbenușul de ou și zahărul vanilat și amestecăm pentru a combina ingredientele.
Separat amestecăm făina cu praful de copt și sarea și o adăugăm în amestecul pregătit anterior.
Batem albușul spumă, apoi îl adăugăm în aluat. Continuăm să amestecăm cu mixerul la viteză mică până se combină ingredientele.Spălăm merele, le curățăm, le scoatem cotorul și le tăiem în felii de aproximativ 8 mm grosime. Ungem o tavă cu ulei și presărăm puțină făină deasupra. Așezăm merele feliate în tavă și turnăm aluatul peste ele.Introducem tava în cuptorul preîncălzit la 200 grade și coacem merele în aluat timp de aproximativ 20-25 de minute.Le lăsăm să se răcească, pentru a ne fi mai ușor să le scoatem din tavă. Înainte de servire, presărăm zahăr pudră și scorțișoară deasupra. De asemenea, putem turna ciocolată topită peste merele în aluat. Poftă bună alături de cei dragi și spor la gătit!
Dacă ți-a plăcut această rețetă, îți recomand să o împărtășești și cu prietenii tăi. Sigur vor dori și ei să o încerce!