Musacaua este mancarea mea preferata insa in timpul postului nu pot gati varianta clasica ce contine si carne asa ca apelez la reteta de post – musaca cu ciuperci si cartofi – va asigur ca este un deliciu.
Ingrediente:
- 500 gr cartofi
- 500 gr ciuperci
- 2 cepe, 1 morcov, 50 gr margarina, 3 linguri bulion
- Sare, piper, 4 linguri de ulei, marar si patrunjel
Mod de preparare:
- Curatam cartofii, ii taiem cuburi si ii punem la fiert – cand sunt fierti, adaugam margarina, condimentam cu sare si piper si ii facem piure.
- Calim ceapa si morcovul iar cand ceapa devine transparenta, adaugam ciupercile taiate cubulete – se pune apa si se lasa la fiert
- Cand apa a scazut, dam toata compozitia prin blender sau prin masina de tocat carne
- Condimentam cu sare si piper, se adauga bulionul si verdeata tocata marunt
- Intr-o tava unsa cu ulei sau margarina se pune un strat de cartofi – unul de ciuperci – se repeta pana la ultimul strat ce trebuie sa fie de cartofi
- Se baga la cuptor pentru 30 de minute la 180 grade sau pana cand prinde o culoare aurie
Reteta se poate prepara si cu felii de cartofi – cartofii se fierb in coaja si mai apoi se taie felii. La final se poate adauga putin cascaval vegetal ras.
Pofta buna!
Articol nou scris de Maria: Supa de legume cu care am slăbit 10 kilograme – rețetă