Ingrediente
- 4 gălbenușuri
- 200g zahăr
- 100g unt
- 2 linguri cu vârf de cacao
- 200g făină
- 200 ml lapte
- 1/2 linguriță bicarbonat (stins cu zeamă de lămâie)
- dulceață, la alegere (eu am pus de prune, e mai acrișoară)
Pentru bezea: 4 albușuri, 200g zahăr pudră, 1 lingură zeamă de lămâie
Cum se prepară?
Se freacă cu mixerul gălbenușurile cu zahărul, până devin spumoase… Pe vremea când o făcea mama mea, se frecau bine bine cu lingura de lemn, dar uite ce ușor este acum…
Se adaugă untul și se mixează în continuare, se adaugă cacao, bicarbonatul și făina, alternând cu laptele…
Se pot pune și nuci prăjite în compoziție, tăiate bucățele… sau bucățele de ciocolată… Eu am lăsat-o așa cum o știam de la mama… Se pune în tava cu ulei și presărată cu făină și se dă la cuptor pentru 30 minute…
Între timp, se bat albușurile spumă tare, se adaugă treptat zahărul și la final o lingură de zeamă de lămâie… Se bate bine, până când devine tare… când scoți mixerul trebuie să rămână vârfuri, ca în imagine…
Scoatem de la cuptor, ungem bine cu dulceață și punem deasupra albușul… Cu o linguriță am făcut gropițe, pentru a-i oferi un aspect mai festiv…
Se dă apoi la cuptor încă 10-15 minute…
… până se întărește albușul și se face auriu deasupra… ia uitați ce vârfuri frumoase am obținut…
Așteptăm să se răcească complet, apoi se taie din tavă…
Simplu și delicios! Să o savurați cu drag! Poftă bună!
Rețeta aparține dnei. Liliana Botescu și a fost preluată cu acord expres, de pe blogul personal