O reteta usoara, sanatoasa si potrivita pentru cei care doresc sa tina post. Se prepara usor si repede – este si mai gustoasa daca aveti ciuperci de padure dar sunt potrivite si cele Champignon.
Ingrediente:
- Faina de malai pentru mamaliga
- 1 cutie mare de ciuperci Champignon (sau borcan)
- 1 ceapa mare, marar, sare, piper
- Putina margarina
Preparare:
- Incepem prin a face mancarica de ciuperci – ciupercile se strecoara de zeama si se trec pe sub un jet de apa – se lasa putin la stors
- Intr-o tigaie mai incapatoare, se adauga putin ulei si se calesc ciupercile cateva minute dupa care se adauga ceapa tocata marunt si se gateste pana cand aceasta devine transparenta
- Se condimenteaza si se adauga mararul tocat marunt
- Se face mamaliga – iar dupa ce este fiarta sa amesteca cu 2 linguri de margarina
Pentru a finaliza preparatul avem nevoie de o tava pentru cozonac in care se pune un strat de mamaliga, un strat de ciuperci si iar mamaliga. Se pune la cuptor pentru 30 de minute la 180 de grade.
Nota! Se poate servi si fara a mai fi introdusa la cuptor (daca sunteti in graba)
Articol nou scris de Maria: Supa de legume cu care am slăbit 10 kilograme – rețetă
Cand este gata, se pune pe un platou si se serveste calda! Pofta buna!