Aproape fiecare gospodina vrea sa pregateasca prazul pentru iarna. La urma urmei, prazul este una dintre cele mai valoroase legume, deoarece contine o cantitate mare de vitamine si isi pastreaza proprietatile mult timp. Iata o reteta simpla, pe care ar trebui sa o incerci.
Ingrediente:
- 1 kg praz
Mod de preparare:
In primul rand, trebuie sa pregatim leguma pentru depozitare, asa ca o vom recolta la timp. Desi prazul este considerat a fi rezistent la frig, ar trebui recoltat inainte de a da primul inghet.
Prazul trebuie uscat, iar radacinile sale trebuie taiate. Frunzele verzi nu trebuie taiate. Prazul trebuie bine spalat si uscat.
Se taie apoi prazul in jumatate, pe lungime. Daca prazul este prea mare, acesta ar trebui taiat in sferturi. Fasiile de praz trebuie apoi taiate in bucati mici. Astfel, va fi mai usor de adaugat in supe sau alte mancaruri.
Se pune apoi prazul in borcane, cutii sau pungi. Recipientele cu praz ar trebui apoi depozitate fie in congelator, fie in nisip, intr-o pivnita. In nisip, prazul poate fi pastrat pana la 5-6 luni fara a-si pierde proprietatile.
Dar, pentru ca nu toata lumea are o pivnita, majoritatea gospodinelor depoziteaza prazul in congelator. Acesta se pastreaza foarte bine, inghetat.
Cand vrei sa-l adaugi in mancare, scoate o punga de praz din congelator si las-o sa se dezghete. Foloseste apoi prazul dupa propriul plac.
Iti recomand sa impartasesti aceasta reteta si cu prietenii tai. Poate vor dori si ei sa o incerce. Pofta buna alaturi de cei dragisi spor la gatit!