Astăzi vreau să vă împărtășesc o rețetă pentru un desert rapid și delicios, banane în aluat sau gogosi de banane, cum vreti voi sa le denumiti. Eu le spun gogosele pufoase.
Acest desert este unul pe placul tuturor, în special pe placul copiilor. Se pregateste foarte repede, este un desert ieftin, ceea ce poate fi important pentru mamici.
Vom avea nevoie:
- Banane – 4-5 buc.
- Lapte – 100 ml.
- Făină – 5-6 linguri.
- Ou – 1 buc.
- Zahar – 1 lingura.
- Sare – 1/4 linguriță.
- Bicarbonat de sodiu – 1/2 linguriță (stins)
- Ulei – pentru prajit
Mod de preparare pas cu pas:
Să pregătim aluatul. Spargeți un ou într-un bol, turnați laptele, adăugați zahăr, puțină sare și amestecați până se omogenizează.
Acum adăugați 5-6 linguri de făină și amestecă cu un tel, ca să nu fie cocoloașe.
Adăugați bicarbonat de sodiu și stingeți-l cu oțet, amestecați. Aluatul trebuie sa fie suficient de gros cat sa formeze o crusta delicioasa.
Tăiați bananele în rondele groase cam de 1-1,5 cm. Se toarnă ulei într-o cratiță și se infierbanta bine dupa care incepem sa prajim gogoselele de banane, pana devin rumene pe toate partile.
Se dau instantaneu prin aluat, se pun imediat in uleiul incins si in 2-3 minute sunt gata. La final, se scot pe un prosop de hârtie pentru a îndepărta excesul de grăsime. Poftă bună!