Ingrediente:
- 2 linguri sare
- 5 linguri zahăr
- 1-2 lingurițe sare de lămâie
- castraveți
- frunze de coacăz
- mărar
- foi de dafin
- boabe de piper negru
- frunze de hrean
- usturoi
Mod de preparare:
1. Repartizăm condimentele, în borcane, după bunul plac.
2. Așezăm castraveții iar pe deasupra turnăm apa clocotită.
3. Lăsăm castraveții în borcane timp de 10 minute, pe urmă îi scurgem de apă.
4. Turnăm iar apa clocotită în borcane și le lăsăm 15 minute.
5. După acest interval de timp, scurgem apa din borcane și o punem la fiert. Adăugăm sarea, zahărul, sarea de lămâie și amestecăm.
6. Turnăm marinada în borcane și le închidem ermetic.
Poftă bună!
Articol nou scris de Maria: Supa de legume cu care am slăbit 10 kilograme – rețetă