Aceasta reteta este ideal pentru sezonul de toamna. Crema ei o vom face din mere delicioase si proaspete de sezon. Mirosul merelor copate te va da pe spate, iar gustul este incredibil.
Ingrediente pentru blat:
- 5 oua
- 30 ml lapte
- 120 g zahar
- 150 g faina
- 1/2 plic praf de copt
- un praf de sare
Ingrediente pentru crema:
- 10 mere
- 3 linguri de zahar
- 2 linguri de ulei
Ingrediente pentru toping:
- 400 g frisca
- fulgi de ciocolata
Mod de preparare blat:
Intr-un bol vom adauga albusurile si le vom mixa bine pana cand acestea se fac spuma. Peste ele vom adauga zaharul si laptele mixand continuu pana la incorporarea ingredientelor.
Intr-u alt bol vom amesteca galbenusurile si sarea. Vom turna si pe acestea peste compozitia din primul bol. Vom adauga acum peste ele faina, cernuta cu praful de copt. Vom amesteca continuu pana la omogenizarea compozitiei.
Intre timp vom preincalzi cuptorul la 180 de grade celsius.
Separat vom pregati o tava (35-25 cm), tapetata cu hartie de copt peste care vom turna compozitia din bol.
Vom adauga tava in cuptor timp de 20 de minute, pana cand blatul va capata o culoare aurie.
Cand acesta este gata il lasam deoparte la racit.
Mod de preparare compozitie:
Vom incepe cu curatarea si taierea merelor. Intr-o oala vom pune pe aragaz putin ulei, vom turna merele si zaharul peste. Vom amesteca si vom lasa merele sa se caramelizeze. Pentru un plus de savoare putem adauga peste si scortisoara. Cand acestea sunt gata vom lasa compozitia la racit.
Mod de preparare prajitura:
Vom scurge zeama lasata de mere si vom insiropa blatul in ea. Peste acesta vom adauga un strat de mere si topingul de frisca peste care vom presara niste fulgi de ciocolata. Taiam prajitura in mai multe prajiturele. Eu am creat cu ajutorul ustensilei de forme si cate un ‘mot’ de frisca pe prajituri.
Prajiturile sunt gata! Pofta buna!