Coacem o prăjitură delicioasă, umedă, extraordinar de suculentă, cu lapte și apă clocotită. Prăjitura iese mai gustoasă decât negresele clasice – este mai ușoară în gust și mai intensă. Rețeta este foarte ușoară și economică – veți avea nevoie doar de cele mai simple și mai accesibile ingrediente.
Prăjitura poate fi servită cu ceai/cafea, ca desert individual, sau o puteți felia în straturi și o puteți folosi pentru a face o prăjitură – de exemplu, o amandina.
Forma 28*18 cm sau Ø 24-26 cm
Ingrediente
- Făină de grâu 300 g
- Pudră de cacao 80 g
- Praf de copt 6 g
- Ouă 4
- Sare 1 praf
- Zahăr 340 g
- Zahăr vanilat 16 g
- Ulei 120 g
- Lapte 240 ml
- Apă clocotită 200 ml
- Oțet de 9% 1 lingură
Preîncălziți cuptorul la 150°C.
Într-un bol, amestecați făina, pudra de cacao și praful de copt si amestecați. Într-un alt bol, amestecați ouăle, zahărul vanilat și un praf de sare. Amestecați cu un mixer.
Adăugați zahărul granulat la ouă și bateți cu un mixer timp de 5 minute până obțineți o compozitie ușoară și pufoasa.
Turnați uleiul de floarea soarelui și laptele la temperatura camerei în aluat. Amestecați cu un mixer. Cerneți deodată toată amestecul uscat în bol și amestecați cu un mixer până devine omogen.
Turnați 200 ml de apă clocotită și amestecați din nou cu un mixer. Adăugați 1 lingură de oțet de 9% și amestecați. Ca rezultat, obțineți un aluat destul de lichid.
Turnați aluatul în formă și puneți-o în cuptorul preîncălzit la 150°C pentru aproximativ 50 de minute.
Verificați dacă prăjitura este gata cu o scobitoare – după ce o pătrundeți, ar trebui să rămână uscată și curată. Lăsați prăjitura să se răcească complet, apoi scoateți-o din formă.
Glazură de ciocolată cu lapte
- Ciocolată cu lapte 200 g
- Lapte 120 ml
- Unt 50 g
În plus
- Decor de ciocolată după dorință
Mod de preparare:
Pentru glazură, turnați laptele într-o cratiță și adăugați untul. Lăsați să fiarbă și imediat după aceea, îndepărtați de pe foc.
Adăugați ciocolata cu lapte și amestecați până când ciocolata este complet dizolvată.
Turnați glazura peste prăjitură și neteziți-o cu o lingură sau cu o spatulă. Presărați bomboanele de ciocolată dacă doriți, iar prăjitura poate fi feliată și servită imediat.
Poftă bună!