Inainte de medicamentele facute in laborator, stramosii nostri au folosit leacuri naturale pentru problemele lor. In loc de pastile, au fost folosite plante medicinale.

In ultimul timp, oamenii au inceput sa ia foarte multe medicamente. Pe masura ce antibioticele farmaceutice au intrat pe piata, remediile naturale au fost, oarecum uitate. Cu toate acestea, exista cei care inca mai folosesc zilnic „antibiotice” ale naturii si experimenteaza beneficiile vindecarii holistice in sanatate.

Iata cateva surse holistice de antibiotice pe care ar trebui sa le incerci, dar doar dupa ce vorbesti cu medicul pentru a primi doza exacta.

Oregano

Acest condiment este excelent pentru aromatizarea pastelor, dar sustine si diegstia si pierderea in greutate. Uleiul de carvacrol din plante combate bacteriile care provoaca infectia. Oregano este eficient impotriva Candidei si amelioreaza, de asemenea, simptomele gripei.

Otet din cidru

In ultimul timp se vorbeste din ce in ce mai mult despre efectele vindecatoare ale otetului din cidrul de mere. Are proprietati antibiotice si antiseptice si, in plus, alcalinizeaza organismul.

Otetul din cidru de mere poate fi utilizat in loc de medicimante acidifiante pentru arsuri la stomac. Scade colesterolul, te ajuta sa slabesti si, este recomandat, pentru prevenirea cancerului. De asemenea, otetul de mere poate fi folosit pentru dezinfectare.

Miere

Stiai ca vechii romani foloseau mierea pentru ingriijirea razboinicilor raniti pe campul de lupta? Are efect antibacterian in vindecarea ranilor si prevenirea infectiilor. Enzima din miere elibereaza peroxid de hidrogen, fiind un remediu natural pentru rani.

Usturoi

Usturoiul nu este folosit doar pentru a aromatiza mancarea si a mirosi respiratia. Poate fi un remediu excelent pentru raceli. Alicina din usturoi ne protejeaza impotriva bacteriilor si parazitilor.

Extract de seminte de grapefruit

Semintele de grapefruit lupta cu succes impotriva a peste 800 tipuri de virusi si bacterii, dar este la fel de eficient si pentru tulpinile fungice. Bogate in antioxidanti, semintele de grapefruit alcalinizeaza si, in plus, stabilizeaza flora intestinala.

Ulei de nuca de cocos

Este plin de antioxidanti, afecteaza in mod pozitiv sistemul imunitar si creierul si echilibreaza nivelul colesterolului si zaharului din sange. De asemenea, uleiul de nuca de cocos ucide virusii si diverse bacterii patogene.

Alimente fermentate

Fermentarea a fost folosita de secole pentru conservarea pe termen lung a alimenterlor. Cu toate acestea, s-a dovedit ca este eficienta si pentru intinerirea florei intestinale, prevenirea cancerului si infectiilor. Asadar, mananca muraturi pentru a avea grija de sanatatea ta.

Argint coloidal

Acesta a fost initial aplicat topic datorita efectului sau antiseptic. Pe plan intern, a fost folosit mai tarziu doar ca antibiotic pentru tratarea infectiilor. Poate fi foarte eficient impotriva epilepsiei, gonoreei si racelilor, dar, deoarece argintul este un metal greu, este important sa consulti un special inainte de a-l utiliza, din cauza naturii sale toxice.