În loc de condimente obișnuite, folosesc morcovi și ceapă pentru aceasta reteta de castraveti murati!
Castravetii vor fi crocanti, parfumati și incredibil de gustosi! Folosesc aceasta reteta an de an! Pun și castraveți cu usturoi, hrean si ramura de visin dar astfel de castraveți ocupă și un loc demn pe raftul cu murături!
Chiar daca reteta poate fi una pe care nu ati mai facut-o vreodata, va recomand sa o incercati deoarece rezultatul este uimitor. Castraveti buni, aromati, crocanti, care se pastreaza excelent peste iarna.
Ingrediente necesare:
- Castraveți – 2,2 kg
- Morcov – 2 buc
- Ceapa – 1 buc
Pentru fiecare borcan:
- Frunza de dafin – 1 buc
- Ienibahar – 6 buc
- Cuișoare – 1 buc
Marinada:
- apă – 2 l
- Sare – 60 gr
- Zahăr – 110 gr
- Oțet 9% – 80 ml
Rețetă de gătit pas cu pas:
Peste castraveti se toarnă cu apă rece si se lasa la inmuiat timp de 1 oră, apoi apa se scurge și se toarnă din nou și se lasă 2-3 ore.
Pe fundul unui borcan curat, puneți felii de morcovi proaspeți și câteva felii de ceapă. Punem si o frunza de dafin, ienibahar si cuisoare.
Umple borcanul cu castraveți, iar deasupra mai pune cateva felii de morcov. Puteti folosi borcane de 720 ml sau de 1 litru – cum va este mai usor si depinde de marimea castravetilor alesi.
Se toarnă sare și zahăr într-o cratiță cu apă, se pune pe foc, se aduce la fierbere, se toarnă oțet 9%, se amestecă și se ia de pe foc.
Se toarnă marinada în borcane, se acoperă cu capace sterilizate, se acoperă fundul cratiței cu tifon sau un prosop, se pun borcanele, se toarnă apă fierbinte și se sterilizează din momentul fierberii exact 5 minute.
După sterilizare, strangeti bine capacele, puneți borcanele cu susul în jos, înfășurați-le într-un prosop, lăsați-le așa până se răcesc complet, apoi puneți-le deoparte pentru depozitare.
Astfel de castraveți se pastreaza perfect într-un loc întunecat la temperatura camerei. Vă recomand să încercați această rețetă si sigur o veti face si anul viitor!
Castraveții sunt incredibil de aromați, crocanți și foarte gustoși! Cei care au incercat astfel de castraveti de la mine, tuturor le-au placut si acum in fiecare an se inchid la egalitate cu retetele clasice.