Acasă Rețete de Post Vărzari delicioși – o rețetă de post pe care v-o recomand cu toată dragostea

Vărzari delicioși – o rețetă de post pe care v-o recomand cu toată dragostea

0
Vărzari delicioși – o rețetă de post pe care v-o recomand cu toată dragostea

Nu stiam ce sa fac c-o varza mijlocie ce sedea trista-n frigider de vreo 2-3 zile. Aveam alte mancaruri prin cratite si de nicaieri m-a apucat o pofta cumplita de varzari.

Ingrediente pentru aluat:

  • 300g faina;
  • 100g margarina;
  •  100ml apa;
  • 15g drojdie (cat o aluna mare sau cat o nuca mica)

Mod de preparare aluat

  • se dospeste drojdia in apa si se amesteca cu si faina, adaugand incetinel si margarina topita
  • obtinem o coca elastica pe care o lasam la dospit pana isi dubleaza volumul
  • cantitatea de lichid este mereu ajustabila, rezultatul trebuie sa fie asa cum l-am descris mai sus

Variatia mea, facultativa, a fost 150g faina alba si 150g faina integrala

Mod de preparare umplutura

  • * ulei, o jumatatea de varza dulce (mijlocie), sare si piper
  • – varza taiata fideluta se presara cu sare si se lasa deoparte
  • – dupa aproximativ 30 minute se stoarce de zeama si se caleste in ulei, amestecand des sa nu se prinda de cratita
  • – se sareaza si pipereaza dupa gust.

Se intinde coca in foaie patrata, cam de 1/2 grosimea unui deget mai subtirel, 5mm si se taie in dreptunghiuri de marimea unei palme. Pe una dintre jumatati se pune o lingura de umplutura, se acopera umplutura cu a 2-a jumatate si capetele de aluat acum regasite se contopesc cu ajutorul degetelor sau cu o furculita. Le putem lasa cateva minute la odihna.

Se prajesc la foc mediu, in baie de ulei pana se rumenesc frumos. Se scot pe hartie absorbanta.

Daca tot m-am pornit, din jumatate de cantitatea de aluat am facut varzari la cuptor, sa vedem ce preferam. Foaia se taie in patrate, umplutura se pune pe mijloc, se unesc, ca o cupola, colturile patratului, se lasa deoparte 20 minute si se dau la cuptor, la foc incins la temperatura medie (375F) pana se rumenesc frumos.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.