Combinația de vinete și ciuperci este un gust deosebit care scoate în evidență aceste salate. Este foarte simplu de preparat, iese delicios și este ieftin. Eu servesc aceasta salata chiar si pe masa de sarbatori pentru ca mi se pare extraordinar de buna iar musafirii mei care au gustat-o deja, o apreciaza foarte mult.
Pentru preparare veți avea nevoie de următoarele ingrediente:
- Vinete – 1,5 kg
- Ciuperci champignon – 500 g
- Ceapa – 500 g
- Usturoi – 5 catei
- ulei vegetal – 120 ml
- maioneză – 5 linguri
- sare – 2 linguri
- oțet 9% – 2 linguri
Preparare:
Tăiați vinetele în bucăți. Se pun în apă clocotită, cu sare și se fierb timp de 2 minute dupa care se pune intr-o sita si se lasa la scurs.
Tăiați ciupercile bucăți și prăjiți în ulei aproximativ 10 minute. Prăjim și vinetele scurse, în ulei până se rumenesc.
Tăiați ceapa cubulețe și prăjiți. Răciți toate produsele prăjite anterior iar usturoiul se da prin presa sau prin razatoarea mica.
Se amestecă toate ingredientele, se condimentează cu maioneză și oțet + piper.
Așezați strâns salata în borcane, eliminând aerul prin apasarea cu lingura.
Acoperiți cu capace și sterilizați într-o cratiță – după fierbere timp de 20 de minute.
Strângem bine capacele și răcim dupa care le putem pune in camara sau in pivnita, pentru depozitare.
Puteți face o astfel de salată și o puteți servi imediat, dar dacă stă la frigider cel puțin o zi, va deveni și mai gustoasă. Pofta buna!