prajitura snickers
publicitate

Saptamana trecută am fost tentată să fac o prajitura de post. Așa am dat peste aceasta reteta de snickers fără lapte și oua. Am fost tare incantata de ceea ce a ieșit. Îți recomand sa faci și tu aceasta prajitura.

Ingrediente pentru blat:

  • 200 gr curmale uscate fara samburi
  • 1 cana fulgi de cocos (aprox. 90 gr)
  • 2 linguri unt de arahide (de preferință 100%), 2 linguri ulei de cocos
  • 1 lingura cacao

Ingrediente pentru umplutura:

  • 320 gr mei, 100-125 ml sirop de agave
  • 1 cutie lapte de cocos, 1 cana caju
  • 1 litru apa, sucul de la jumătate de lămâie
publicitate

Ingrediente pentru caramel:

  • 200 gr curmale uscate, fara samburi
  • 4 linguri crema de cocos, 1 lingura unt de arahide
  • 1 cana de arahide (nesarate)

Mod de preparare:

Cu o zi înainte de a prepara prajitura, inmuiem cajuul in apa (il lasam peste noapte) și punem cutia cu lapte de cocos la frigider. De asemenea, putem pregati blatul de curmale cu o zi înainte.

Turnam apa clocotita peste curmale și le lăsăm deoparte 5-10 minute. Le punem apoi într-un blender și adăugăm untul de arahide, uleiul de cocos și cacaoa. Amestecăm bine. Adăugăm și fulgii de cocos în acest amestec.

Tapetam o tava rotunda (diametru 24 cm) cu hartie de copt. Punem hartie de copt doar pe fundul tavii. Punem amestecul de curmale pe fundul tavii. Ne umezim mâinile si apasam usor. Punem tava la frigider.

prajitura snickers cu alunePregătim umplutura. Luăm 4 linguri de lapte din cutia de lapte de cocos și le punem într-o cratiță. Vom pregăti mai tarziu caramelul.

Turnam conținutul rămas în cutie într-o oală. Adăugăm un litru de apă și așteptam sa fiarba.

Punem 320 gr de mei într-o strecuratoare și turnam apa clocotita deasupra. Cand amestecul de apa și lapte din oala începe sa fiarba, adaugam meiul și fierbem totul timp de 20 de minute. Luam vasul de pe foc si adaugam cajuul inmuiat.

Punem amestecul obtinut într-un robot de bucatarie sau într-un blender și amestecăm. Adaugă la final siropul de agave și sucul de lamaie. Turnam amestecul obtinut peste blatul de curmale din tava. Punem tavai in frigider.

Pregatim caramelul. Adaugam o lingură de unt de arahide în cratița cu lapte de cocos. Tăiem curmalele în bucăți mici si le adaugam în amestecul din cratita. Lăsăm amestecul sa fiarba. Gatim 1-2 minute pana curmalele incep sa se destrame. Amestecam usor.

Scoatem tava din frigider și intindem deasupra caramelul de curmale. Presaram arahide nesarate peste prajitura. Punem din nou prăjitura la frigider pentru 2 ore, după care o putem tăia și servi.

prajitura snickers alunePofta buna și spor la gătit!

publicitate