Prăjitură savuroasă, cu nucă de cocos și cremă de vanilie – Toți îți vor cere o porție și la pachet – Pentru această rețetă, aveți nevoie de următoarele ingrediente:
Ingrediente pentru blat:
- 7 albușuri
- 7 linguri zahăr
- 3 linguri făină
- 100 g nucă de cocos
- 1/2 plic praf de copt
Ingrediente pentru crema de vanilie:
- 7 gălbenușuri
- 150 g zahăr
- semințe de vanilie
- 4 linguri făină
- 150 ml lapte
- 200 g unt
- biscuiți
- 100 g ciocolată amăruie
- 4-5 linguri lapte
Mod de preparare:
1. Cu ajutorul unui mixer, batem albușurile spumă. Adăugăm sarea, zahărul și mixăm până obținem o spumă tare.
2. Adăugăm nuca de cocos, făina și praful de copt. Amestecăm, pe urmă turnăm aluatul pe o tavă acoperită cu hârtie de copt. Coacem la temperatura de 180 de grade, timp de 30 de minute.
3. Pentru cremă, punem laptele la fiert, într-un vas. Adăugăm făina, zahărul, semințele de vanilie și amestecăm până obținem o budincă densă și omogenă.
4. După ce s-a copt, tapetăm blatul cu crema de vanilie. Pe deasupra, așezăm biscuiții iar la final decorăm cu glazură de ciocolată.
Să o savurați cu drag! Poftă bună!
Încearcă și… Cornulețe fragede cu mac și nuci
Desertul perfect pentru întreaga familie – Pentru a pregăti această rețetă, ai nevoie de următoarele ingrediente:
Ingrediente pentru aluat:
- 500 ml smântână
- 500 g unt
- 1 linguriță bicarbonat de sodiu
- făină
Ingrediente pentru umplutură:
- nuci
- zahăr
- mac
Mod de preparare:
1. Pentru început, pregătim aluatul. Într-un bol, adăugăm 2 pahare de făină și untul la temperatura camerei. Cu ajutorul mâinilor, amestecăm până obținem un aluat fărămicios.
2. Adăugăm sarea, smântâna și amestecăm până la omogenizare. Punem aluatul obținut la frigider pentru 30 de minute.
3. Cu ajutorul unui blender, mărunțim semințele de mac și le amestecăm cu apă și zahăr. Procedăm la fel cu miezul de nucă.
4. Întindem aluatul într-o foaie subțire, Cu ajutorul unui cuțit, formăm triunghiuri de aceeași dimensiune.
5. Pe fiecare triunghi, aranjăm câte o lingură de umplutură. Formăm cornulețele și le așezăm pe o tavă de copt.
6. Coacem la temperatura de 180 de grade timp de 15 minute.
Să le savurați cu drag – Poftă bună!