publicitate

Consumul legumelor poate fi complicat. Modul in care pregatesti legumele este un factor important in cantitatea de nutrienti pe care o vor furniza. Fara sa-ti dai seama, este posibil sa distrugi substantele nutritive pe care incerci sa le obtii.

Iata 6 greseli comune care iti fac legumele mai putin sanatoase.

Mananci doar legume crude

publicitate

Este excelent sa mananci legume crude, dar unele devin mai hranitoare dupa ce sunt gatite. Acestea includ rosiile si morcovii.

Daca poti, evita sa coci, sa prajesti sau sa prepari legumele la gratar la temperaturi ridicate. In schimb, incearca sa le aburesti pana isi schimba culoarea.

Nu le scufunda si nu le spala

Legumele organice pot avea, in continuare, ume de murdarie si gandaci. Legumele non-organice sunt adesea acoperite in pesticide. Aceasta metoda nu te scapa de toate pesticidele, dar vor fi mai putine in farfuria ta.

Dupa decojirea si taierea legumelor, lasa-le la inmuit in apa 15-20 minute. Poti adauga otet sau bicarbonat de sodiu pentru o curatare mai profunda. Dupa ce a expirat timpul, clateste legumele sub un jet de apa si gateste-le.

Le storci pentru a face suc

Prin consumul sucului, te asiguri ca obtii toate vitaminele de care ai nevoie. Cu toate acestea, legumele sunt, de asemenea, pline de fibre alimentare care ajuta digestia si te fac sa te simti plin.

In loc sa arunci pulpa fibroasa pastreaz-o pentru coacere. Da un gust minunat brioselor. De asemenea, poti schimba sucul cu un smoothie pentru a te asigura ca nu-ti lipseste fibra.

Nu combini legumele cu grasimi

O multime de vitamine sunt solubile in grasimi. Asta inseamna ca au nevoie de grasime pentru a fi procesate de corpul tau. Aceste vitamine includ vitamina A, D, E, F si K.

Incearca sa mananci avocado, ulei de masline, ulei de nuca de cocos, seminte si nuci cu legume. Sunt perfecte in salate.

Nu incerci produse alimentare de diferite culori

Legumele sunt mult mai mult decat simple frunze verzi. Consumand un curcubeu intreg de culori, iti vei asigura fitonutrienti importanti precum luteina, licopen, flavonoide si taninuri. Acestea iti ajuta corpul sa previna bolile de inima si cancerul.

Nu lasi usturoiul sa se „odihneasca”

Usturoiul contine un compus puternic numit alicina. Enzima care o creeaza este activata dupa ce peretii celulari ai ustoriului au fost zdrobiti sau tocati. Pentru a obtine cele mai bune beneficii, lasa usturoiul departe timp de 10-15 minute inainte de a-l gati.

publicitate