Aceasta reteta este printre retetele mele preferate de torturi. Pe langa faptul ca arata atat de apetisant si nu necesita coacere, este totodata incredibil de delicios. Iubitorii de ciocolata vor fi surprinsi de savoarea sa. Acest tort este format din 3 straturi de ciocolata delicioasa. Eu am folosit o forma de silicon pentru a face acest tort.
Ingrediente pentru primul strat:
- 150 g ciocolata alba
- 10 g gelatina praf
- 100 ml apa rece
- 200 ml frisca
- 200 ml lapte
Ingrediente pentru stratul al doilea:
- 150 g ciocolata cu lapte
- 10 g gelatina
- 100 ml apa rece
- 200 ml frisca lichida
- 200 ml lapte
Ingrediente pentru cel de-al treilea strat:
- 150 g ciocolata neagra
- 10 g gelatina
- 100 ml apa rece
- 200 ml frisca lichida
- 200 ml lapte
Mod de preparare primul strat de ciocolata:
Vom incepe cu hidratarea gelatinei in apa.
Intr-o oala vom adauga laptele si ciocolata alba sfarmata. Vom pune oala pe aragaz, la foc mic si vom amesteca continuu pana la topirea acesteia. Vom adauga peste aceasta si frisca lichida, amestecand continuu pana cand compozitia va ajunge in punctul de fierbere.
Cand aceasta este gata vom indeparta oala de pe aragaz si vom lasa crema 5 minute la racit. Dupa ce au trecut cele 5 minute vom adauga peste aceasta gelatina amestecand continuu.
Intr timp vom pregati forma de silicon si vom turna crema rezultata in ea. Deoarece forma este de silicon, nu necesita sa adaugam ceva la baza pentru a nu se lipi. Vom pune apoi, forma de silicon in frigider pentru 3 ore. Dupa cele 3 ore ne vom apuca de cea de-a doua etapa.
Mod de preparare stratul al doilea:
Vom proceda exact la fel ca si la prima etapa, doar ca vom inlocui ciocolata alba cu ciocolata cu lapte. Cand compozitia va fi gata o vom turna si pe aceasta peste primul strat de ciocolata alba si o vom lasa la frigider inca 3 ore. Dupa cele 3 ore ne vom apuca si de stratul al treilea.
Mod de preparare stratul al treilea:
Vom proceda exact la fel ca si la celelalte etape, doar ca vom inlocui cu ciocolata neagra. Cand compozitia va fi gata o vom turna si pe aceasta peste celelalte straturi si o vom lasa la frigider peste noapte.
A doua zi vom scoate tortul din frigider si inainte sa-l scoatem din forma vom trece forma prin apa rece. Dedesuptul acesteia vom aseza un platou si vom ridica incet platoul, nu forma pentru ca tortul sa nu se desprinda de pe margini si culorile sa se amestece. Practic vom rasturna incet tortul pe un platou.
Tortul este gata! Aceasta reteta este foarte usoara de facut, doar ca necesita timp de stat la frigider. Dar va garantez ca rezultatul merita.
Pofta buna!