publicitate

Daca nu stii ce desert sa mai pregatesti, atunci incearca aceasta reteta de tarta cu visine…

Ingrediente pentru blat:

  • 80 gr faina, 2 oua
  • 60 gr zahar pudra, 1 pliculet zahar vanilat
  • 200 ml lapte, 400 ml frisca lichida
  • 40 gr unt topit, 400 gr visine
  • zahar brun

Ingrediente pentru crema de visine:

publicitate
  • 200 ml suc de visine
  • 3 linguri de zahar brun
  • brandy cu aroma de visine

Mod de preparare:

  1. Intr-o cratita se topesc 2-3 linguri de zahar brun si apoi se adauga visinile fara samburi. Puteti adauga si brandy de visine pentru un gust mai intens. Se caramelizeaza cateva minute, apoi se scot visinile si se scurg. Le lasam sa se raceasca complet.
  2. Punem faina intr-un bol, facem o gaura in mijloc si adaugam ouale. Se amesteca incet cu un mixer. Dupa cateva minute, se adauga zaharul pudra, zaharul vanilat, laptele si untul topit (se mixeaza dupa fiecare ingredient adaugat).
  3. Frisca lichida se mixeaza, insa nu trebuie sa fie prea tare. Se adauga apoi in amestecul anterior folosind o lingura de lemn.
  4. Se pun visinile racite intr-o tava de 30×27 cm si apoi se adauga aluatul uniform. Se baga tava in cuptorul preincalzit la foc mediu, pentru 35-40 de minute.
  5. Zaharul brun se topeste intr-o cratita, se adauga sucul de visine si bautura brandy dupa gust. Se amesteca si se lasa pe foc pana se ingroasa putin.
  6. Inainte de servire, se presara zahar pudra si se adauga crema de visine.

Pofta buna!

publicitate