Turtițe sățioase, gata în doar 5 minute, foarte hrănitoare, pufoase si gustoase pe care le poti manca la micul dejun, pranza sau cina sau le poti pregati ca gustare. Eu le servesc cu iart grecesc sau smantana dar pot fi mancate si simple pentru ca sunt foarte bune.
Ingrediente pentru turtițele cu ceapă verde:
- 400 ml de chefir
- sare – 1 linguriță
- ouă fierte – 4 buc
- zahăr – 1 linguriță
- ceapa verde – 1 legatura
- ou – 1 buc.
- făină – 350 g
- bicarbonat de sodiu – jumatate de linguriță
- ulei de floarea soarelui – 20 ml
Mod de preparare:
Turnați zahăr și sare într-un bol in care ati pus deja chefir cald, spargeți un ou crud și amestecați aceste ingrediente până se dizolvă. Cerneți făina în chefir, amestecati pana obtineti un aluat mai gros.
Turnați ulei în acest aluat, amestecati din nou pana se incorporeaza. Apoi, trebuie să turnați bicarbonat de sodiu în aluat, amestecați cu un tel.
Tăiați ouăle fierte în cuburi mici, tăiați ceapa verde. Puneți produsele în aluat, amestecați.
Lăsăm aluatul o jumătate de oră sub folie alimentară, la loc cald. Încinge uleiul într-o tigaie, transferă aluatul într-un pos – sau poti forma turtitele, la fel de bine, cu o lingura – practic aluatul care incape intr-o lingura formeaza o turtiță.
Formați porții de aluat într-o tigaie, prăjiți turtitele la foc mediu până se rumenesc, pe ambele parti – este mai bine sa le prajiti sub capac.
Smântâna se potrivește bine cu aceste turtite, sub formă de sos. Rezultatul este un fel de mâncare consistent pe care îl poți lua cu tine la muncă sau il poti servi acasa, atunci cand vrei sa pregatesti ceva rapid si bun.
Iti doresc sa mananci cu pofta!