Nu ai timp să gătești, dar vrei să te răsfeți cu o cină gustoasă și consistentă? Încearcă această rețetă pentru cartofi la cuptor cu carne tocată! Veți pregăti totul într-un singur vas și veți fi gata în 40 de minute.
Puteti folosi carne de pui, curcan, vita sau porc – chiar si un amestec intre tipurile de carne preferate. Aceasta reteta iese foarte buna, poate fi servita chiar si atunci cand aveti musafiri sau pur si simplu cand trebuie sa pregatiti o cina rapida, fără să murdariti foarte multe vase.
Modul de preparare este unul foarte simplu – eu am folosit cartofi roz (ca asta am avut) si s-au pastrat bine la copt dar puteti folosi orice tip de cartofi, chiar nu conteaza.
Ingrediente:
- cartofi: 250 g
- ulei: 20 ml
- sare, piper, boia roșie măcinată: după gust
- carne tocată: 500 g
- ou: 1
- cascaval: 150 g
- ceapă: 1
- maioneză: 70 g
Mod de preparare:
Curățați și tăiați cartofii în bucăți mai mici și așezați-i într-un vas. Condimentați cu sare, piper și boia de ardei roșu măcinată, și amestecați bine. Întindeți cartofii uniform în vasul de copt.
Amestecați carnea tocată cu oul, condimentați și amestecați bine. Radeți cascavalul (sau mozzarella – ce vreti voi), curățați și tocați ceapa și amestecați cu maioneză.
Așezați acest amestec deasupra cărnii tocate. Coaceți timp de 40 de minute într-un cuptor preîncălzit la 200°C.
Serviți după coacere – este foarte gustoasa atat fierbinte cat si dupa ce ajunge la temperatura camerei.
Această rețetă de cartofi la cuptor va deveni preferata ta. Și în plus, este atât de gustoasă încât întreaga familie o va iubi! Va doresc spor la gatit si pofta buna!